Apr 27, 2016

Baju Raya Ala Gaun Pengantin Anzalna

Gaun pengantin pelakon Anzalna hari tu sampai sekarang tranding kan. Memang tranding la kalau dah design, colour nya cantik. Nak pula si pemakainya orang glamour, cantik macam Anzalna. Sekarang pun dah meriah di Instagram, Facebook peniaga jual kain pasang, batik malah jubah dan mini kurung ala gaun Anzalna tu.



Nak 100% serupa macam gaun si Anzalna memang tak la weh, nama pun ekslusif kan. Tapi ok lah ada iras-iras. Warna pun smooth, sweet je. Korang google je, takpun cari di ig, fb.... dah ramai yang jual harga serendah RM160-180 .



posted from Bloggeroid

Apr 25, 2016

Pil Perancang Menggemukkan ?

Pil perancang antara inisiatif merancang keluarga atau merancang kehamilan selain implan, kondom dan sebagainya. Ramai yang bertanya dan bercerita mengenail pil perancang yang boleh menggemukkan atau menambah berat badan. Bukan golongan yang berkahwin je guna pil perancang ni, malah golong maknyah pun guna tau untuk cantikkan kulit dan mantapkan body. 



Sejujurnya aku tak familiar sangat dengan sebarang pil perancang. Pil perancang ni ada jenis tunggal dan kombinasi. Yang tunggal biasanya sesuai untuk ibu menyusu. Sebab kami hanya merancang sendiri hehe. Tapi masa anak pertama dulu pernah ambil juga dalam sebulan dua, jenama Noriday sebab ianya sesuai untuk ibu menyusu.

Sekarang ambil juga Marvelon tapi selalu terlupa hehe. Aku ada buat sedikit research mengenai gemuk dengan pil perancang ni. Actually ia tidak dibuktikan secara klinikal kesahihannya. Sekarang kebanyakkan pil perancang, kandungan astrogen dan progeston lebih rendah berbanding pada tahun 90an dulu.

Astrogen berfungsi meningkatkan selera makan. Tapi sekarang kebanyakkannya rendah astrogen, so ia tak menyebabkan kegemukan. Tapi bagi aku ia mengikut ketahanan dan penerimaan badan individu tersebut ditambah dengan gaya pemakanan dan hidup yang sihat, selain jenis dan jenama pil perancang.Untuk lebih tepat dan selamat boleh terus refer pada doktor. Sebab pil perancang ni seeloknya dengan nasihat dan rujukan dari doktor.

Mungkin ada yang lebih berpengalaman boleh tinggalkan komen korang, kita sama-sama berkongsi ilmu

posted from Bloggeroid

Apr 21, 2016

SR-9 Fat Burner Rahsia Kekal Langsing Dan Sihat



Fat Burner atau pembakar lemak merupakan makanan tambahan atau supplement yang mengandungi kandungan tertentu bagi membantu mempercepatkan proses pembakaran lemak. Memang sesuai sangat bagi mereka dan aku yang memang tengah berusaha nak kurus, nak buang lemak dan menurunkan berat badan selain menyeimbangkan tahap kesihatan. Adakah fat burner membantu dalam usaha kita menurunkan berat badan ? YA sebab coach diet aku selalu meningatkan bahawa senaman atau workout hanya menyumbang sebanyak 20% dalam menurunkan lemak atau berat badan. Pemakan, gaya hidup sihat dan supplement seperti fat burner menyumbang kepada 80% kepada penurunan tersebut. Memang pening nak memilih , sebab ratusan jenama produk fat burner, detox dan sebagainya di pasaran. Tapi ingat ye, pastikan segala kandungannya selamat digunakan. Jangan kerana nak slim, kurus... akan mendatangkan masalah pada diri sendiri.

Alhamdulillah , minggu yang lepas telah diundang dan diperkenalkan mesra oleh blogger hebat kak Mialiana kepada SR-9 iaitu produk keluaran RBS Network Sdn Bhd iaitu fat burner detox yang kian laris dipasaran bersama 10 blogger hebat yang lain di Bengkel Bersama Blogger SR9 Review, bertempat di Sani Hotel, Kuala Lumpur. Perasaan memang tersangatlah teruja , ibarat pucuk dicita, ulam mendatang hehe. Lagipun ianya merupakan produk Islam, Bumiputera. Diyakini selamat dan Halal. InshaAllah.


Pada event tersebut, kami para blogger diberi penerangan details dari pengasas, SR-9 sendiri. Selain kami diberi peluang merasai sendiri kehebatan SR-9 dan bertanyakan soalan mengenainya. Memang tak disangkan SR-9 kini sudah mendapat tempat dihati rakyat Malaysia terutama bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Dan yang paling mengejutkan ia mampu membantu mengurangkan penyakit kencing manis, darah tinggi dan sebagainya kerana dihasilkan menggunakan ramuan yang berkualiti tinggi.


Penerangan dari pengasas SR-9



Apa Itu SR-9 :
SR-9 adalah minuman Mixed Botanical Powder Sachet ( Orange Flavour ) formula secret 9 yang dirumus khas bagi membantu proses menurunkan berat badan, buang lemak dan detox.Selain bertindak sebagai energy booster, membina otot agar lebih sihat, cergas, menawan dan bertenaga. Sangat membantu dalam :
  • Meningkatkan kadar metabolisma 
  • Mengawal selera makan dengan meberikan rasa kenyang berpanjangan
  • Membakar lemak 200% lebih pantas 
  • Memberi extra tenaga

#BakarLemak #Bina Otot #‎Cergas‬ ‪#‎Sihat‬ ‪ #‎Menawan‬ ‪#‎Tenaga‬ ‪#‎Nakkurus‬ ‪#‎taklapar‬


Kandungan SR-9 : 

Glutamine ,
Mengekalkan otot badan

Creatine
Membantu menyalurkan tenanga

Protein
Membina otot, hormon, enzim, sel, asid nukleik dan komponen imunisasi badan

Asid Amino 
Komponen utama dalam pelbagai metabolisma

L-Carnithine 
Salah satu asid amino yang paling penting untuk mengurangkan berat badan

Fenugreek 
Mengawal peningkatan kadar kolesterol dalam badan

Garcinia Cambogia 
Membantu mengawal nafsu selera makan

Tribulus
Membantu dalam peningkatan hormon tsterone (hormon lelaki)

Catuaba 
Membantu memberi nafas baru dalam kehidupan seksual lelaki dan wanita





SR-9 didatangkan dalam bentuk sachet. Satu jar mengandungi 20 sachet. So senanglah untuk kita sediakan. Juast koyakkan sachet , campurkan dengan air dan sedia diminum. Dan lagi best senang untuk kita bawa travel. Tak perlu usung jar yang besar-besar. Tak perlu shaker pun tak apa, boleh terus dibancuh dalam botol mineral atau gelas kerana sifatnya yang mudah larut kerana serbuknya yang halus. Rasa orennya memang sedap dan menyegarkan. Memang tak rasa lapar uols.


Cara-Cara Pengambilan SR-9 :
Tuang 1 Sachet ke dalam 150 ml air mineral / air kosong dan kacau atau goncang . Untuk penurunan berat badan yang lebih optimum boleh ambil 2 Sachet sehari.Minum semasa perut kosong, bangun dari tidur pagi atau sebelum sarapan. Kalau nak ke gym, exercice, zumba semua tu, boleh minum 1 jam sebelum aktiviti.
Minum sekurang-kurangnya 2-3 liter air setiap hari, elakkan minuman berkarbonat, alkohol kerana menghalang penyerapan khasiat tersebut.





Selama hampir 2 minggu mencuba SR-9  memang dapat rasa kesannya. Kebiasaanya fat burner membuatkan aku terkucil sebelum masa hehe, tapi tidak dengan SR-9 . Proses membuang memang lancar tetapi tidak mengakibatkan cirit-birit. Kalau minum sebelum zumba atau buat kerja ruma memang meriah peluh keluar, badan rasa ringan je. Dan jangan pelik peluh korang tu melekit dan berlendir kerana ianya toksin yang keluar secara detox bila kita minum SR-9 . Lelaki pun memang elok minum, wanita pun tak terkecuali. Ohh ye kalau ibu yang breastfeed macam aku, jangan risau tak ada masalah nak minum SR-9, cuma make-sure baby berusia 6 bulan ke atas. Macam remaja pun boleh aja minum seawal usia 16 tahun. Next week kita timbang ok, tengok berapa kg mampu diturunkan. Jom kita tengok testimoni berjaya SR-9. Sure korang akan terkejut dengan keberkesanannya.



Harga SR-9 :


Harga satu jar SR-9 ialah RM170 (SM) dan RM180 (SS) Tapi tersangatlah jimat dan awesome kalau korang beli sekarang sebab pihak RBS Network Sdn Bhd menawarkan PROMOSI  beli 2 PERCUMA 1 !!! Beli 2 jar SR-9 dengan harga RM320 dan akan akan menerima l jar SR-9 PERCUMA!!!!!!!!!!!  Terlajak awesome kan. Boleh pakat share dengan officemate, hubby, family heheh. Barulah sama-sama slim, fit dan sihat. Jika korang berminat untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut atau berminat untuk membeli SR-9 , boleh klik pautan di bawah :












014 6118445


Apr 19, 2016

Bakar 600kCal Hanya 30 Minit Di FIR Sauna Di MY FIR WELLNESS

Tahukah korang yang kita boleh detox atau menyah toksin dengan bersauna ? Ya selain sauna, amalan minum teh hijau, exercise, pengambilan vitamin C dan penjagaan makanan seimbang membantu menyingkirkan toksin dalam badan. My Fir Wellness menawarkan FIR sauna treatment dengan harga berpatutan dan pakej menarik. Sangat sesuai untuk kita yang nak rehatkan badan sambil berdetox, yang tak ada masa nak workout segala bagai. Just duduk dalam sauna, relax dan rasakan kesannya sendiri hehe.

FIR adalah gelombang tenaga yang mampu menembusi jauh ke dalam badan kita dan perlahan-lahan meningkatkan suhu permukaan badan dan mengaktifkan fungsi badan utama. FIR juga memperluaskan kapilari yang merangsang peningkatan aliran darah, pengedaran darah dan oksigen.



Alhamdulillah last week diundang pihak My Fir Wellness untuk merasai sendiri pengalaman bersauna. Memang dengan pantas dan teruja aku terima, ye la siapa yang tak nak buang toksin dan bakar 600 kalori hanya 30 minit !!!! Hebat kan FIR sauna treatment.





Sebelum kita bersauna di dalam sauna kabin tu, consultant akan merekod bacaan berat, tinggi, lemak, kolestrol tu semua . Nanti selesai sesi FIR sauna treatment kita akan ditimbang lagi, bagi melihat perubahan kadar bacaan sebelum dan selepas sesi sauna tadi.

Sauna kabin ni nampak je kecik tapi boleh muat 1-3 orang dalam satu masa. Kalau bawak suami , kawan mesti best. Tak adalah tercongok kepanasan sorang. Sauna kabin ni macam bilik kecil diperbuat daripada buluh yang dilengkapi dengan FIR, radio, monitor bacaan suhu, air minuman, tuala dan bahan bacaan.





Bila nak bersauna kita disarankan hanya memakai tuala atau naked bagi yang sudi hehe bagi memudahkan proses pengeluaran peluh dan detox. Jangan bimbang untuk tujuan blog aku pakai sesopannya ok.




Satu sesi FIR sauna treatment mengambil masa selama 30 minit dengan suhu sehingga 50°c . Diiringi muzik dan penerangan dari My Fir Wellness. Dalam tempoh bersauna ni badan kita akan berpeluh, dinasihatkan supaya sentiasa mengelap peluh supaya ia tidak diserap semula. Jangan bimbang tahap kepanasan menaik secara berperingkat dan bukannya panas mendadak. Air juga disediakan, so minum air bagi mengelakkan kita terhidrat. Panas dan haba FIR adalah selamat untuk kulit dan organ manusia. So don't worry be happy

Kebaikan FIR Sauna Treatment :

- Membaiki keanjalan dan tona kulit
- Menyingkirkan lemak
- Nyah toksin
- Menjadikan kulit lebih sihat dan muda
- Meningkatkan kadar motabolisme dan tenaga
- Meningkatkan ketahanan badan
- Tidur lebih lena




Oh ye selain FIR sauna treatment My Fir Wellness turut menjual slimming blanket dan foot sauna ergonoplus yang berkesan untuk membakar sehingga 600kCal . Selain sifatnya yang lebih fleksibel selain harganya yang mampu milik. Jadi sesiapa yang berminay boleh menghubungi pihak My Fir Wellness boleh berdetox dari rumah sahaja. Kalau nak jalani treatment slimming blanket dan foot sauna di sana pun boleh.




Memang tak puas bersauna di My Fir Wellness. Kalau nak tahu aku berjaya kurangkan 300gram dari berat aku hanya dengan bersauna selama 30 minit. Amazing sangat. Lepas ni nak bawak cik abang datang sini. Dalam My Fir Wellness terdapat banyak lampu garam kristal ni. Rupanya banyak kebaikan nya seperti keupayaan menyedut ion negatif dan menyerap bau selain cantik sebagai perhiasan. Turut dijual di My Fir Wellness dengan harga yang lebih murah berbanding di luar.

Pada korang , yang sengal badan, lemak berlebih, toksin banyak, sakit lutut, boleh cuba bersauna di My Fir Wellness. 1st trial RM 19.90 je tau. Selain ada pakej yang boleh korang pilih dengan harga yang super jimat :

- 30 sesi hanya RM 798.00
- 10 sesi hanya RM 349.00



MY FIR WELLNESS


MyFIR wellness (FIR Malaysia)

-dimilki oleh
DESTINATION WELLNESS SDN BHD
(COMPANY NO. 1069278-M)

PG-11, Tropics Shopping Centre (Komplek Prima)
No. 15, Jalan PJU 8/1, Bandar Damansara Perdana, 
47820 Petaling Jaya, Selangor D.E.


Hotline :
03-77334613 / 012 254 2997 / 0172272007


Web :

Facebook :

posted from Bloggeroid

Apr 12, 2016

Tips Penjagaan Mata Dengan ROHTO@ COOL EYE DROPS

Mata antara organ penting yang harus sentiasa dijaga dengan sempurna. Mata yang kering, berair, sensitif dan berhabuk sering menjadi permasalahan kita di zaman sekarang. Mungkin berpunca daripada gaya hidup masa kini seperti menghadap komputer, gajet, televisyen berjam-jam lamanya selain penjagaan dan persekitaran dan pencemaran. Antara tips penjagaan mata adalah dengan menggunakan eye drops. Minggu yang lalu berpeluang menghadiri event ROHTO@ COOL EYE DROPS bertempat di The Signature Suite, KL jemputan dari The Butterfly Msia Projectuntuk lebih memahami dan mengetahui keajaiban Rohto@ Eye Drop terhadap mata kita.



Untuk pengetahuan semua ROHTO@ EYE DROPS merupakan jenama eye dropos pertama dari Jepun yang sudah 40 tahun berada dipasaran. ROHTO@ COOL EYE DROPS pula mula dilancarkan bermula di United States semenjak tahun 2001 . Istimewa kerana mempunyai sensasi cooling yang unik bagi mencerah, menyegarkan, melegakan dan menyejukkan mata. Selain packaging nya yang unik dan menarik.







ROHTO@ COOL EYE DROPS didatangkan dengan 3 pilihan mengikut cooling level yang dirasakan bersesuaian dengan individu. Sangat berkesan dalam membantu :

- Melembab, menyegarkan dan menyejukkan mata
- Sesuai untuk mata yang penat, berhabuk, kering dan kabur
- Rohto® Eye Drops Cool dan Aqua boleh digunakan oleh semua termasuk yang memakai contact lenses
-Rohto® Eye Drops Dry Aid pula tidak sesuai untuk contact lenses


Rohto® Eye Drops mendapat pengiktirafan di peringkat antarabangsa sebagai jenama eye drops terbesar selain kebaikan dan keberkesanannya. Keselamatan dan kebersihan juga terjamin kerana proses penghasilannya bermula daripada air semulajadi dari Japanese Pharmacopoeia , bahan-bahan dan peralatan di tapis dan steril menggunakan sinaran gama bagi mengekalkan kebersihan selain dihasilkan 100% oleh mesin . Ia jugs memenuhi standard FDA, GMP dan ISO 13485






Para blogger dan media juga diberi kesempatan pihan Rohto untuk kami cuba rasai sendiri kehebatan Rohto® Eye Drops . Mesti ramai yang pelik, kenapa botol Rohto Eye Drops bentuknya macam gitu. Selain memudahkan kita untuk menitiskan eye drops, ia memudahkan pengguna untuk melihat kandungan eye drops supaya sentiasa clear tanpa sebarang keladak atau kotoran.

Memang first time menggunakan eye drops yang ada sensasi cooling. Mula memang rasa berangin, tapu selapes 3-5 saat semuanya rasa segar, nyaman dan jelas. Cuma titiskan 1-2 titis . Memang best pakai bila penat menghadap laptop hehe. Harga lebih kurang RM16.90 , boleh didapati di semua pasaraya besar dan farmasi. Untuk info lanjut , boleh ke [www.rohtoeyedrops.com.my]
posted from Bloggeroid

Apr 9, 2016

Happy Birthday To Me

Alhamdulillah 31 March 2016 yang lepas, genaplah usiaku a.k.a Mama Darwiish 30 tahun. Sekejap je rasanya. Tahun ni macam tahun lepas tak dapat celebrate bersama mak, abah dan family di kampung, sebab jatuh pada hari bekerja. Tak sah kalau birthday tak peluk cium mak, abah huuuu. Tak sangka pula cik.suami ajak celebrate birthday hehe. Ingatkan dah 30 tahun no more cakes or celebration hehe.




Cik.suami tanya any suggestions tak nak makan di mana? Kesian pulak penat dari kerja, so aku ajak makan dekat-dekat aja, kebetulan Vivo Pizza baru juga la buka di Aeon, Anggun Rawang.





Sekarang tak macam dulu dah, beli kek sampai sebiji hehe. Cukup seketul, kongsi pula dengan bush hati, lebih manis perasaannya. Siap ada lilin, dan background music hehe. Terima kasih buat suami, anak-anak dan pihak Vivo Pizza



Actually ini first time kami makan di Vivo. Konsepnya lebih kurang SR, Pizza Hut dan seangkatan dengannya. Terdapat pilihan menu ala western seperti pizza, pasta, cake, coffee dan sebagainya.





Kami hanya pilih carbonara, chicken with rice dan pizza. Sedap pasta tu, anak-anak suka. Pizza tu hehe, topping licin tapi roti nya bahagian tepi tak habis, agak keras kot, sebab ini pizza version nipis. Yang nasi tu pun best, en.suami kata nasi lembut, ayam juicy, saladnya aku yang makan hehem Bulpppppppp Alhamdulillah sedap, terima kasih hehe. Terima kasih buat korang yang turut mendoakan kesejahtetaan aku sekeluarga. Senang2 boleh cuba menu di Vivo Pizza. Surrounding, servis pun ok, puas hati.

Vivo Pizza
AEON Rawang Anggun Shopping Centre
(Lot G65),
48000 Rawang, Selangor, Malaysi

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign