MAID AGENCY MALAYSIA - Agensi Cempaka Allied Sdn. BhdBhd

by - January 28, 2017

Pengambilan pekerja asing khususnya pembantu rumah di Malaysia sangat besar skalanya ekoran kesibukan bekerja yang memerlukan pembantu untuk menguruskan kerja rumah, mengasuh anak dan sebagainya. Pengambilan pekerja asing perlulah melalui agensi yang berdaftar dan dipercayai bagi mengelakkan sebarang masalah dikemudian hari. Agensi Pekerjaan Cempaka Allied Sdn Bhd atau dikenali sebagai Maid Agency Malaysia adalah agensi yang dipercayai yang telah ditubuhkan sejak 2003. 

Maid Agency Malaysia
Agensi Pekerjaan Cempaka Allied Sdn Bhd

Ditubuhkan dan didaftarkan oleh Puan Siti Zarina selaku Presiden  - Persatuan Kebangsaan Sumber Tenaga Malaysia dan Presiden Koperasi Tenaga Kerja Wilayah Persekutuan Berhad Malaysia . Menyediakan kakitangan pembantu rumah / maid tempatan serta asing dari Indonesia, Filipina, India, Vietnam, Kemboja dan Sri Lanka yang profesional dan terlatih.


Agensi Pekerjaan Cempaka Allied Sdn Bhd berjaya membantu banyak majikan mencari pembantu rumah. Setiap kakitangan / pembantu rumah yang disediakan adalah sepenuh masa dan profesional yang mempunyai sekurang-kurangnya 20 tahun pengalaman berkhidmat dalam bidang masing². Pihak Maid Agency Malaysia mengambil dan melatih pembantu rumah asing atau domestik dipusat latihan khusus sebelum dibenarkan bekerja.


Jaminan 6 bulan penukaran pembantu rumah disediakan pihak Agensi Pekerjaan Cempaka Allied Sdn Bhd. Perjanjian perkhidmatan yang ditawarkan adalah adil, menyeluruh dan telus.Terma & syarat transaksi khidmat, dinyatakan dengan jelas, tanpa caj tersembunyi dengan harga kompetitif dan kualiti pekerja yang profesional, serius dan berkualiti, berdisiplin.

Antara khidmat tawaran yang disediakan oleh pihak Agensi Pekerjaan Cempaka Allied Sdn Bhd adalah :

  • Menawarkan pekerja asing / pembantu rumah asing dan domestik
  • Memperbaharui passport pekerja asing
  • Pemeriksaan kesihatan dan latihan pekerja asing / maid
  • Pengurusan tiket dan penghantaran pulang
  • Jaminan 6 bulan hanya untuk permohonan sah
  • Latihan dan orientasi untuk pekerja / maid dan sebagainya


Sebarang pertanyaan, mahupun info lanjut untuk mengambik pekerja asing / maid secara selamat dan profesional boleh hubungi :


Web : 

Instagram : 

Page / FB : 

Hubungi :
( whatsapps) 012 6667524 

Office :
No 12-B , Jalan Kenari 11,
Bandar Puchong Jaya, Puchong, 47100 Puchong, Selangor, MalaysiaYou May Also Like

1 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish