Feb 25, 2017

Buah Bidara Viral Kecil Tapi Berkhasiat

Hijau....kecil, genit je buahnya....sebiji macam buah epal hijau...dengan berkilatnya, tangkainya tetapi dalam versi mini. Hari² terliur tengok netizen bercerita tentang BuahHijau....kecil, genit je buahnya....sebiji macam buah epal hijau...dengan berkilatnya, tangkainya tetapi dalam versi mini. Hari² terliur tengok netizen bercerita tentang Buah Bidara yang kian jadi viral ni. Ada yang dari Utara, Pantai Timur buah bidara ni..... Mulanya pelik.....sebab... Buah bidara ...tu bukan ke macam buah mata kucing tu hihihi.... Ramai yang teringin nak mencuba buah ni, dan ramai juga yang menjualnya secara online. Dapat juga merasa hari ni buah bidara viral ni....RM15 sekilo.... COD dekat taman rumah ni hihih

Buah Bidara

Comel...sebiji macam green smith

Rupa macam epal...tapi baunya tak. pun.Memang berkilat, kalau nak masak tu buah bidara ni kuning² dan coklat² sikit warnanya. Pada aku lagi hijau lagi sedap. Rasa buah bidara ni tak masam pun, tak manis sangat...rasanya macam epal + pear hijau...memang rangup sangat..... Ada biji yang keras.. Jangan telan ye...heheh

Bidara yang kian jadi viral ni. Ada yang dari Utara, Pantai Timur buah bidara ni..... Mulanya pelik.....sebab... Buah bidara ...tu bukan ke macam buah mata kucing tu hihihi.... Ramai yang teringin nak mencuba buah ni, dan ramai juga yang menjualnya secara online. Dapat juga merasa hari ni buah bidara viral ni....RM15 sekilo.... COD dekat taman rumah ni hihih

Biji buah bidara,  keras dan besar


Rupa macam epal...tapi baunya tak. Memanh berkilat, kalau nak masak tu buah bidara ni kuning² sikit warnanya. Pada aku lagi hijau lagi sedap. Rasa buah bidara ni tak masam pun, tak manis sangat...rasanya macam epal + pear hijau...memang rangup sangat..... Ada biji yang keras.. Jangan telan ye...heheh

Google info pasal buah bidara ni tadi...wahhhh dalamnya terkandung banyak khasiat tau....selain daunnya yang memang banyak digunakan dalam perubatan tradisional. Buah bidara ni tersangatlah berkhasiat sebab mengandungi beta kerotein, protein, air, gula, kalsium, riboflavin, lemak, vitamin A, C, niacin, fosfor, karbohidrat dan thiamin

2 comments:

  1. Kat mana beli buah Bidara ini nak juga rasa. Boleh bagi lokasi dan contact.

    ReplyDelete
  2. Nak beli sekilo....pls wassap saya ...aidil 012o213367

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign