Feb 14, 2017

Kelas Mekap Murah Shah Alam

Kelas mekap ? Make-up class ?  Sebelum² ni memang tak pernah minat dan tak terlintas untuk join hehe. Sebab sebelum ni memang tak suka mekap, tak pandai mekap, zero knowledge pasal mekap. Kira macam tak berminat lah.... Selalu join baking class, fitness class je, entah macam mana, Ahad baru ni, ter 'join'kelas mekap anjuran MUA Shiha Aaron Ellyssa.....


Tak kenal pun MUA Shiha ni, tetiba terscroll ig...nampak news feed nya..... Murah pula yuran nya.... Biasa ratus² kelas mekap yang lengkap dengan demo dan praktikal kan..tapi yang ni RM70 je sekali sijil. Rezeki nak belajar mekap memurah.... Hehe... Walaupun murah...MUA Shiha ni bukan cencalang MUA ( Make Up Artist ) tau.... Shiha part time kontrak dengan Media Prima dalam beberapa siri drama....korang boleh visit ig Shiha Aaron Ellyssa dan tengok hasil kerja dia.


Goodies Bag

MUA shiha dan Midel Intan


Deposit RM40 tak silap. Ini batch yang ke 5.... Ada 13 orang semuanya....semua datang melenggang kangkung sebab semuanya disediakan dalam pakej ni termasuk nota...makanan, minuman, free gift...sijil. Free gift pun...wow letopssss Huda Makeup Brush Set, Fake Eyelash, Concealer + Eyeliner. Wahhhh gituuuu dah kenal dan sesikit namanya.

Corrector utk lindung dark circle, eye bag

Kepit bulu mata hihi

Sebeum kejadian hihi

Kami belajar basic mekap dan belajar mekap Dolly Look... Ala² barby gitu...more too pink....Mula kan tengok demo lengkap dari MUA Shiha...lepastu jeng jeng jeng kena mekap muka sendiri.... Masa MUA buat demo tu, semua bebas bertanya....boleh record video....ambik gambar sebagai kenangan dan rujukan...cuma kalau nak share, pepandailah jaga sensitivity kawan².

Selepas....😅 bersepah kening

Memang excited, cuak pun ada, sebab ni first time mekap² macam ni siap bulu mata palsu... Hahah.... Alhamdulillah berkat tunjuk ajar MUA, bantuan kawan² dapat juga siapkan mekap haha...walau tak berapa nak Dolly sangat. MUA komen, kata yang kan ok, shading ok, cuma kena banyak practice ukir kening.


Peserta yang hadir

Sijil penyertaan



Memang banyak ilmu yang dapat dalam kelas mekap ni walau hanya selama 3-4 jam. Baru tau tekning baking, shading, blend tu semua selain mengenal jenis² mekap, mekap tools, fungsi dan beza setiap barangan mekap, teknik dan skill mekap.....wahhhhh banyak lagi kena belajar...inshaallah next month kalau ada rezeki nak join kelas MUA Shiha lagi...untuk topup ilmu dan skill mekap...katanya Ana Rafali sebagai model...wuhuuuu....So jangan marah kalau korang lalu fb wall, ig....berdarah hidung tengok gambar mekap.... Hehe...tengah practice kekononnya...so kalau korang berminat boleh ke ig atau fb MUA Shiha...direct pm atau dm....fast renspon...kena cepat sebab selalu full booked


4 comments:

  1. Berbaloilah dengan harga.. bagus juga ada kelas cengginie untuk yang baru2 nak belajar make up kan..

    ReplyDelete
  2. wah series mmg murah apatah lagi dgn bahan2 yg telah di sediakan tu. Ju perna tniat nak join ekap2 ni even wajah jarang bconteng tp kbykn yg ju jmpa mmg ratus ke atas laa tp rasa nya kalo bbaloi dgn apa yg di pelajari xsalah nak join even over budget tp ju mmg xda budget masa tu nak mjoinkan diri hahahahha

    ReplyDelete
  3. oklah dengan harga rm70 tu..banyak dpat...

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign