Feb 23, 2017

Shopping Alat Makeup Murah

Korang suka makeup ? Biasanya korang lebih suka shopping barang mekap secara online ke atau direct ke kedai makeup macam Sephora, Sasa tu semua atau ke farmasi je ? Semenjak join makeup class ni semangat sungguh nak practice makeup, so kenalah topup barang makeup hehe. Nak beli yang fake, risau pula kulit muka ni sensitif, sebab kulit muka aku ni jenis mudah berjerawat, so senang cerita terus shopping barangan makeup di www.althea.kr sebab memang dah familiar dengan Althea lepas banyak collaboration review dengan dorang, servis dipercayai, cepat, produk memang berkualiti. Haruslah KBeauty kata nak letopsss macam Song JiHyo hahah. Lagipun kbeautu memang sesuai dengan kulit muka ni, rasa ringan, natural dan kebanyakkannya bebas chemical.

Althea Beauty Box

Althea Pink Parcel
Tak sampai seminggu pun sampailah pink parcel ni. Excited sungguh... Total RM118 free shipping...ada 6 item...wahhh sakan shopping....sekali setahun je ni kah² . Ingatkan dapat Valentine limited box tu, rupanya tak dapat....sold out haishhhhh. Item semua ni pun beli yang memurah je....under RM50

6 item je


Its My Puff
RM5
Puff atau span yang bermacam bentuk, sesuai untuk dap² foundation dan seangkatan dengannya. Ada dalam 25 biji kalau tak silap. Banyak lagi bentuk yang ada.... Memang spongy, lembut dan banyak haha....tonyoh lah sampai lebam



The Saem Tip Concealer
RM16
Comel je... Cover perfection katanya...paling best sebab ada SPF28/PA++ kira 2in1 melawa + sihatkan kulit. Kbeauty memang macam tu konsepnya



Nella B.B Foundation Cream
RM22
40ml.....aura radiance gitu...pun sama ada SPF37/PA++ lagi hebat dari concealer tadi, sebab foundation kita guna serata muka kan. Diperbuat dari enzime dan pearl powder, boleh bagi efek glowing....wahhh x sabar ni



W.Lab 3D Face Shading Stick
RM16
Ni guna untuk contour / shading bagi efek mancung, tirus tu.... 11g...suka packaging onni cun ni haha



W.Lab Pocket Shadow Pallete
RM37
Ada 10 kaler....ada matte dan shimmer / glitter....i like... Lebih pada nude color... Siap berus.  Yang penting cermin clear tak blur



Belleme Shy Smile Blusher
RM22
Kod rose gold. Ni blusher paling murah haha...kita grab yang memurah je...janji cute dan ok. Warna pun trending

So nanntikan hasil penggunaan barangan ni nanti. Yay or nay hehehe. Nanti dah habis kita shopping lagi ye....

5 comments:

  1. yunk ayat atas mcm terdouble taip.. kita pun terembat jugak beli kat althea. uhukk.. Rm103 hahaha.. topup mana yg takder..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq jue...ok dah adjust...kan alang² terus dapatkan free shipping tu hehe...

      Delete
  2. Terapi wanita kan shopping. Mama QD tak pandai make up

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign