Feb 20, 2017

SILISPONGE | Review

Sejak mula belajar makeup ni dah mula mengenal makeup tools antaranya beauty blender. Beauty blender ni fungsinya untuk meratakan solekan asas seperti krim, foundation dan sebagainya. Kalau dulu biasa orang guna jari, span, berus mekap dan terbaru beauty blender berbentuk span / telur tu.....tapi paling terbaru adalah silisponge

Silisponge

Silisponge hadiah giveaway

Rezeki join giveaway blogger Aliza Sara....menanglah satu silisponge ni....kata Aliza best guna silisponge ni, jimat foundation dan senang digunakan. Tadi rajin google pasal silisponge ni.... Hong Kong base produk rupanya... jenama pertama yang mengeluarkan silisponge adalah Molly Cosmetic dan harga sekitar RM40 yang original...kalau yang biasa tak silap RM10 pun boleh dapat.

Lembut je silisponge ni

Sapuan lebih rata dan menyeluruh

Silisponge diperbuat daripada silicone, thermoplastic dan polyurethane yang sesuai dan selamat untuk kulit, ada yanh panggil silisponge ni clear sponge, dan silikon sponge...tekstur nya kenyal² gitu, geram nak gigit....lutsinar.....

Kurang pembaziran foundation, tak melekat pada silisponge

video


Cara pakai mudah saja, guna foundation, makeup base macam biasa...cuma dalam kuantiti sedikit...kemudian ratakan denga n silisponge ni.....memang senang sangat ratakan even di part susah macam celah hidung semua tu..... Memang jimat, krim, foundation yang mahal² tu kurang melekat dan tertinggal di silisponge.... Memang berbeza kesan sapuan nya berbanding menggunakan jari, span, berus dan beauty blender.....cara cuci mudah je... cuci dengan air dan sabun... Sabun mandi atau pencuci muka atau pencuci makeup tools dan keringkan...dengan tisu atau kain bersih.

2 comments:

  1. xperna try lagi tp nmpk mudah nak cucui bbanding guna sponge kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah cuci mudah, tak membazir sangat...semua faundation melekap dimuka

      Delete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign