Lipmatte Pilihan 2017

March 07, 2017

Lipmatte , lipmatte cream, lipstick memang sinonim dengan gigirl...sekarang trending dengan gaya lipstick atau lipmatte. Lipstick matte, lipmatte ni kesannya nampak matte ? kering pada bibir...kiranya tak berkilau lah...nampak natural dan lebih tahan lama. Macam trending pula, ramai pengusaha produk kecantikan mengeluarkan lipmatte ... wahhhh jadi rambang mata pula...dari jenama luar negara dan Malaysia memang banyak pilihan selain jenama terkemuka yang biasa di pasaran seperti Revlon, Maybline, Silky Girl, In 2  It, dan banyak lagi. Kat sini aku share kan sikit anatara jenama lipmatte yang viral, dan trending kat Malaysia selain banyak dipakai oleh artis hhuhuuuu...


Imej yang berkaitan
Huda Beauty | Photo : Google
Ni jenama dari Dubai...kat Malaysia ni hati2 kala harga sebatang RM10 tu alamatnya...fake la ye korang...Original boleh dapatkan di Sephora dan seangkatan dengannya dengan harga RM140+ untuk sebatang lipmatte ok. Kalau kulit korang ok.... berani cuba yang fake....tak salah pun...cuma risiko tanggung sendiri ye....kualiti memang berbeza lah ye dari yang ori

Hasil carian imej untuk SO.LEK LIPSTICK
So.Lek  | Photo : Google

So.Lek ni jenama Malaysia...tahu jenama ni pun lepas scroll ig Ning Baizura...cantik sangat dia pakai. Banyak warna pula tu, Harga pun ok RM39 sebatang

Hasil carian imej untuk preety suci lip cream
Preety Suci | Photo : Google

Preety Suci ni pun tengok Ning Baizura pakai...nama unik...classy dan nama warna pun unik macam Cik Jambu dan Cek Mek Molek.... Sorry harga tak sure heheh


Hasil carian imej untuk FAME lipstick
Fame  | Photo : Google

Fame ni memang dah femes emes dah...walaupun baru dikeluarkan....MUA pun ramai pakai. Harga RM29 ...Pun sama banyak warna best

Imej yang berkaitan
Seqy Beauty  | Photo : Google

Seqy pun best katanya...ada promo masa mula launch tak silap RM50 untuk 2 batang siap ada gift. Warna pun cun...nice, soft je

Kaay Cosmetic H | Photo : Google

Kaay Cosmetic ni produk blogger cun Khaty Jem... baru launch rasanya...pun sama sukanya kaler....Nanti tabung dah berat kita shopping semua ni hahaha....


You Might Also Like

6 ulasan

  1. saya belum lagi ada koleksi lipstik matte ni. macam-macam brand je ada sekarang kan. pilih je mana nak xD

    ReplyDelete
  2. Lipstik matte tak sesuai untuk Bibir yang kering mcm CCL ni ... kalau nak pakai jugak CCL akan apply lipbalm dlu ..

    ReplyDelete
  3. Nampak cantik je semuanya. Harus kena bagi tabung penuh dulu. hihihi

    ReplyDelete
  4. Hi dear...
    Mmg kan trending betul lipstick matte ni...
    Hari tu mcm bodyshop pun ada juga, nak try beli online, tapi warna yg disukai out of stock pula...
    Maybe nak try beli fame since yg bodyshop tu still no stock ...
    Cheers.

    ReplyDelete
  5. busyra skrang pakai fame. mmg best! hehe

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG