Mar 13, 2017

MUKBANG Lagi Penangan Dari Korea

Dah kenapa lah Korea ni terlajak kreatif, inovatif....menghasilkan variety show ek... Macam² ada, Running Man, Happy Together semua tu...lagi satu Mukbang yang trending sejak 2009 .... Aku baru tahu ni weyyyy ketinggalan nauuuuu haha. Apa mukbang tu?  Mukbang adalah gabungan kata dari makan (meogneun / 먹는) dan siaran 

langsung (bangsong / 방송 )

Kiranya rancangan makan²......makan

 dibayar...kenyang dapat, bayar pun dapat 

weeeeey.  Rating mencanak² untung juta² sampai ramai ikut buat mukbang di mrdia sosial masing² terutama Youtube. Mulanya artis² je..... Serius kalau tak tahan nafsu....tengah diet...sila jangan layan mukbang...nescaya korang tewas



So lepas ni.....nak trt buat mukbang...hihi....actually sebelum ni pun suka share video makan²..... Cuma mukbang berbeza sikit sebab kebiasaannya berlatar belakangkan dalam bilik....portion makanan pula gedabakkkk banyak.....dan jangan ANNOYING dengan segala bunyu kunyahan, menghirup, menyedut semua tu ok...sebab itu lah point untuk tarik viewer....siap pakai microphone uolssss

Rasanya Malaysia macam kurang lagi video mukbang... Familiar tengok SayaKami Bunga, kalau Korea suka tengok channel Kimmie... Kalau Indon suka tengok Marisa Poni dan lagi sorang tak silap Thai le mana...ala bapok sikit siap makeup ... AndrewOffDays . Nanti jangan lupa layan mukbang versi aku pula di MY YOUTUBE CHANNEL

4 comments:

  1. seganla plak nak buat mukbang. hahahha

    ReplyDelete
  2. korea sentiasa with new and fresh idea kan

    ReplyDelete
  3. nanti kita mukbang berdua yeee

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign