Mung Bean Mud | Mask Kacang Hijau Dari Korea

by - March 15, 2017

Masker kacang hijau memang bagus untuk kulit. Sebab kacang hijau ni teramatlah kaya dengan kandungan Vitamin E yang memang baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Sebelum ni ada share artikel, resepi untuk hasilkan homemade mask kacang hijau kat sini RESEPI DIY MASK KACANG HIJAU..walaupun agak renyah nak buat tapi memang best. Memang bagus untuk kecutkan kerawat, haluskan kulit. Hari tu ada singgah di Yu Mi So, Berjaya Times Square. Yu Mi So ni rangkaian kedai Korea lebih kurang kedai Jepun macam Mini So, Daiso tu. Harga barangan ok murah²....tapi sempat beli Mung Bean Mud Mask je...memang dah lama cari

Korea Ming Bean Mud Mask

Beli di Yumi So




Mung Bean / Kacang Hijau Mud Mask ni gabungan kacang hijau dan lumpur / tanah liat volcanic. Korea memang sinonim dengan volcanic lava kan. Harga RM10 je dengan kandungan 120g. 100% natural tanpa bahan kimia berbahaya

RM10 je

Siap ada spatula comel

Selek jangan tak selek

Apa yang aku suka, disertakan dengan spatula comel ni, so lebih bersih lah, takde lah kita colek² guna jari.... Bau memang best...ada wangi² sikit...cara pakai mudah je...oleh lembut keseluruh muka kecuali mata, mulut hehe. Tekstur halus,  lembut, sebiji macam tanah liat dan lumpur tu. Sejuk je muka tau..... Rasa dia menyerap...biarkan selama 15-20 minit...nanti dia kering....lepastu bilas dengan air suam, lap bersih....Korang akan senyum girang.... Sebab korang akan rasa kulit muka lebih halus, lembut, wangi hehe. Boleh amalkan 2-3 kali seminggu....kalau kaya...bajet lebih...hari² pun boleh pakai heheh

You May Also Like

3 ulasan

  1. lepas ni makin cantik laa idaa..hahahhaa

    ReplyDelete
  2. Fuyooo makin comel laaaa ainn nanti..

    ReplyDelete
  3. 10 hengget..murah je..nasib jenis jarang jejak kaki ke times square..kalau tak, confirm gi cari...

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish