Pameran DIORAMA SHINKANSEN Di iSetan, Lot 10 Kuala Lumpur

by - March 03, 2017

Shinkansen atau keretapi paling laju didunia, bullet train dari Jepun kini berada di pameran Diorama Shinkansen bertempat di ISETAN,  LOT 10, Kuala LUMPUR. Pameran ini akan berjalan sehingga 9 th Mac 2017. Pameran ini adalah sebagai tender untuk pengenalan kereta api berkelajuan tinggi projek antara Malaysia dan Singapura dijangka dibuka pada tahun ini.

Project Shinkansen
Pameran ini juga untuk mewujudkan kesedaran dan pengetahuan yang menarik shinkansen. ini termasuk teknologi yang digunakan, keselesaan serta ciri keselamatan yang diiktiraf kepada rakyat Malaysia. Memang disyorkan pada korang terutamanya ibu bapa untuk membawa anak² berkunjung ke pameran ini bagi melihat sendiri diorama, replika shinkansen didepan mata selain terdapat   lokasi pameran, serta menawarkan pelbagai produk Jepun dan pengalaman budaya Jepun dari tradisi purba untuk teknologi terkini, dan pelbagai fesyen, gaya hidup untuk makanan sebagai khusus kedai memperkenalkan sahih Jepun. 
Kereta api diorama, dianggap sebagai salah satu yang terbesar di Asia akan dipaparkan semasa pameran, menyatakan keindahan dalam yang sangat maju shinkansen dan keunikan Jepun sistem kereta api. pameran itu juga akan menawarkan rakyat Malaysia tangan pertama pandangan yang direka khas kecil daripada shinkansen yang akan dipamerkan di seluruh pameran tempoh. di samping itu, disediakakan goodies terhad dan bento untuk pengunjung bertuah. Kedua² Kementerian Pembangunan, Infrastruktur, Pelancongan dan Pengangkutan Malaysia dan Jepun berharap usaha serta pameran ini mampu memberi info, pengalaman serta input dalam projek yang bakal dilaksanakan serta mampu menyumbang kepada pembangunan rakyat dan negara.

Facebook :

You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish