Breakfast Di MAKAN CULTURE

by - April 06, 2017

Bab makan memang aku suka dan tak berkira. InshaAllah ada rezeki mesti makan² punya. Baru² ni pergi event di GM Klang, ditemani buah hati Darwiish a.k.a Adam dan Bella. So pagi tu bawa dorang breakfast dulu, rasanya aku kenyang kot...so dorang je #bolehpercaya ke hahaha

Muka makin tembam haha

Set Breakfast | Makan Culture

Dekat Blok B , GM Klang yang baru buka tu, banyak cafe, restoren tau dekat luar tu, rasa macam nk try semua haha..tapi tertarik untuk makan di Makan Culture ... cafe tu simple, tapi nampak nice je.... Harga set breakfast pun murah. So aku order kan set Konlo Kuew Teaw RM 7.90 termasuk minuman, boleh pilih Teh Tarik atau White Coffee... So aku pilih Teh Tarik

Anak kenyang..mama happy

RM 7.90 + GST

Sementara tunggu hidangan, sempatlah buat video, sambil layan anak², boleh tahan lama...sebab dorang masak makanan bila ada pesanan, bukan memang tersedia...wahhh bestlah kira segar la kan.... Sampak je makanan...wahhh nampak ok....Teh Tarik tu tak nampak macam Teh Tarik, tak ada buih..dan tak se kawww Mamak Teh Tarik...yg ni lebih kepada instant 2in1 Teh Tarik kot...Keaw Teaw tu unik rasa dia...macam ada rasa tomyam sikit, tak pedas sangat, budak boleh makan. Cuma dorang terkuis² hirisan bawang kat tepi pinggan... So jangan risau..macam tak ada sayur dalam ni hahah...bonus untuk anak² yg tak makan sayur, cili jeruk ada....



Konlo Keaw Teaw

So korang jenjalan GM nanti boleh la try, ramai jg pengunjung Makan Culture ni, mungkin sebab menu lain yang best kot selain ada pencuci mulut macam, kek , pastri dan kuih tradisional. Suasana best, kebersihan ok, servis sedikit slow, wifi tak adoooo soooo.... 

Rating 
Kebersihan & Environment : 5/5
Servis : 4/5
Makanan / Minuman : 3/5
Presentation : 4/5
Harga : 3/5

Overall : 3/5

You May Also Like

1 ulasan

  1. wow....the konlo keaw teaw so delicious , i ate it before last 2 month. so miss it... will visit again

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish