Apr 17, 2017

Cerah Sihat Gebu Dengan KITSUI WHITENIN B.B | KITSUI KOREAN WHITE

Tak lama lagi puasa, masing² bersemangat nak 'pasang badan' nak bergaya di Hari Raya...ehhh bukan badan je kena jaga, kulit pun kena jaga terutama muka. Tak nak lah kusam je, parut bertempel sana sini kan. So jom lah kita rawat kulit dengan kolagen dari Korea, jangan terkesima kalau aku bertukar jadi kpop idol huhu KITSUI WHITENIN B.B dan KITSUI KOREAN WHITE kulit jadi cerah, pinkish, glowing, sihat gitu ... Kitsui ... Ni kira firts time aku cuba rangkaian produknya, xtually kedua produk ni boleh diminum sekali ,takde masalah pun, lagi bagus adalah....hehe.





Kitsui adalah milik Gemini Beauty Resources (M) dan menang dalam Super Health Brand Asia Pacifik. Hahhh legakan kita tau ianya selamat digunakan. Ye lah sekarang ni banyak terdedah dengan produk berisiko. Kitsui 100% semulajadi, lulus GMP dan merupakan minuman kesihatan untuk wanita mahupun lelaki.




Kitsui Whitenin B.B Drink 





Kitsui Whitenin B.B 
15 sachet x 10g

Yang ni minumam vitamin C ... Wahhh suka kan kalau dengar Vitamin C, memang bagus untuk kesihatan dalaman dan luaran. Cara pengambilan pun mudah je, campurkan sepeket Kitsui Whitenin B.B Drink ke dalam 200ml air suam, kacau sebati...nak shake pun boleh. Untuk kesan optimum minum sepeket sehari sebelum sarapan atau tidur. Rasanya sedap..manis² buah, macam oren, berries tu, warna pun macam oren, bau pun sedap fruity gitu.




Khasiat Kitsui Whitenin B.B 

  • Mengurangkan masalah blackhead / whitehead
  • Menjadikan kulit muka lebih glowing / pinkish
  • Baik untuk mata
  • Mengecilkan liang pori / bekas jerawat
  • Mengawal penghasilan minyak di muka
  • Merawat masalah jerawat
  • Mencerahkan, kesan seawal 7-14 hari



Kitsui Korean White



Kitsui Korean White
17 sachet x 5g

Ini pula minuman berkolagen. Sebut kolagen, masing² dah tahu khasiatnya utk kulit, imun, mata, rambut, kuku semua tu. Tapi Kitsui Korean White ni special ia FREE SUGAR bebas gula tau. Pesakit diabetis pun boleh amalkan. Dan ramuan istimewanya adalah Marine Collagen, Camu-Camu yang khasiatnya  50x  ganda daripada Vitamin C serta Acerola yang baik utk tubuh, edaran darah, imun dan anti-penuaan.




Sama je cara pengambilannya, cuma bancuhkan 1 sachet kedalam 80ml air kosong...minum sehari sekali sebelum sarapan atau sebelum tidur. Boleh campurkan dengan Whitenin B.B tau, lagi bagus sebagai booster untuk kesan lebih optimum ...

Rasanya agak tawar sebab TIADA TAMBAHAN GULA , jadi boleh je campurkan dalam minuman dan makanan kegemaran korang seperti kopi, teh, sup, air kosong, yogurt dan sebagainya. 

Khasiat Korean White
  • Anti-Aging & Anti-Wrinkles
  • Mencerah serta menghaluskan kulit
  • Menyihat dan mencantikkan rambut, kuku, tulang, kulit dan mata
  • Menegangkan kulit
  • Memudarkan parut jerawat
  • Mengecilkan liang pori
  • Menghaluskan dan menggebukan kulit

Cara nak dapatkan kesan optimum ?

Minum mengikut aturan yg telah ditetapkan. Jaga kesihatan dan kebersihan diri. Lebihkan pengambilan makanan sihat serta air kosong. Bagi ibu hamil dan berpenyakit boleh dapatkan nasihat doktor dulu ok.




Sejak 1996 dipasaran...tentu² lah dah banyak teatimoni dari pengguna Kitsui kan... Bukan saja minuman kolagen, banyak lagi produknya...macam khusus utk jerawat, turunkan berat badan dan sebagainya. Nak beli pun senang, boleh dapatkan di Guardian, Watson, Lazada, Shoppu dan farmasi terpilih atau lagi senang beli direct melalui web rasmi Kitsui. Dan jangan lupa kumpulkan 6 barcode untuk tebus 1 kotak PERCUMA 


Web : kitsui
Facebook : kitsui my
Instagram : kitsuimalaysia




Penafian :

Review ini berdasarkan pengalaman penggunaan sendiri. Kesan lebih efektif sekiranya dipakai / diamalkan  secara teratur dan berterusan. Kesan mungkin berbeza mengikut jenis kulit individu.

6 comments:

  1. wah, lepas ni bolehlah cantik macam artis korea pulak

    ReplyDelete
  2. Hamboi lebih gebu la Aiin lepas nie ya.. 😉

    ReplyDelete
  3. KITSUI mmg terbaik.Harga berpatutan setanding dengan product yg mahal hrganyaa. #sayapenggunakitsui

    ReplyDelete
  4. tgk harga kat website dia takder la mahal mana. boleh cuba ni

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign