FOCALLURE Matte Lipstick | Review

by - April 05, 2017

FOCALLURE Matte Lipstick | Lipstick ? Gincu ? Aku prefer yang jenis matte ..  Trend sekarang kan matte² ni, nampak lebih natural, merekah bak delima gitu, tapi yang gloss pun suka juga. Xtually bukan pro pun makeup² ni, so beli tu lepas survey, sana sini... rasa sesuai baru beli... Ni bukan 1st time beli kosmetik secara online hehe ... So kali ni aku try matte lipstick brand FOCALLURE . Didaftarkan dibawah US Pattern & Trademark dan buatan China. So harganya tak terlalu mahal.

FOCALLURE | Matte Lipstick

Beli dari Lazada so memang banyak less, dapat dalam harga RM30-40 tak silap.. Tapi menahan lah tunggu 7-14 hari, shipping dari China... Focallure matte lipstick ni aku google, diperbuat dari beeswax / lilin lebah, vitamin, ekstrak buah, dan formular melembut dan melembabkan bibir, bebas bahan terlarang. Aku pilih dari koleksi Nude kaler ... Ikut trend katanya, sebab sebelum ni memang kaler real red, merah², oren², pink² je koleksi lipstik aku hehe


FOCALLURE | Matte Lipstick


Kod 05 Jubille

Packaging cantik, bekas lipstick ni tak licin permukaan dia..so senang pegang, nude kaler ni kod 05 Jubille . Best pakai memang lembut, macam tak pakai apa, ringan tekstur...bau ala² vaselin, macam pakai lipbalm pun ada ..mungkin sebab kaler ni tak menyerlah kot ... Macam tak sama kaler bila di sapu pada bibir... Macam pudar sikit hu
Cantik bila tengok orang pakai 😅

Lipstick ni ok...cuma macam tak sesuai dengan aku, nampak pucat, salah pilih kaler...kes dia hahah...cuma kalau bibir kering tu, akan nampak lah, sebab ni jenis matte kan...so sebelum pakai apa² lipstick semua tu, amalkan pakai vaselin / lipbalm untuk jaga bibir dan nampakkan kesan cantik bila apply gincu. Emmm kesannya..boleh lah...berpanjangan, tak melekap pada cawan cuma, cepat pudar kot . Cantik dan suka bila orang pakai.. Kaler ni hihi

Rating 
Packaging :  4/5
Harga: 2.5/5
Bau  : 2.5/5
Kesan Penggunaan: 2/5


Overall : 2.5 / 5


You May Also Like

3 ulasan

  1. kalau ala-ala pink dust pun cantik jugak

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi guna lipstik matte ni. pernah pun just suka2 main mekap2 then terus basuh hehehe.

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish