Hokkaido Baked Cheese Tart VS Pablo Cheese Tart

April 10, 2017

Dah namanya kaki dessert, hantu cheese maka semua nak cuba...tabahkanlah diri heheh. Cheese Tart banyak version sekarang ni , dan paling terhangat dipasaran adalah dari Hokkaido Baked Cheese Tart dan Pablo Cheese Tart selain Secret Tokyo.... So hari ni nak di compare kan antara 2 jenama cheese tart ni...cheese tart mana yg paling sedap...jangan nak sentap lah mana yg tak setuju tu...ini base on my lidah and tekak ... Selera masing² kan....



Kalau tengok pada packaging, Hokkaido lagi win kon...siap box kaler² , utk belian 3 pcs ke atas, kalau Pablo 2 pcs still guna paper bag. Tapi jangan di nilai dari packaging... . Kaler tema dorang levih kurang sama kaler cheese, kuning² hitam gitu.

Hokkaido Baked Cheese Tart

Pablo Cheese Tart

Rupa cheeset tart pula, Hokkaido ni agak lebar sikit, dan rendah, kalau Pablo dia kecil dan tinggi....cantik Pablo lagi sebab kesan bakar bahagian atas tu nice je...ada tag lagi...kau



Kalau bau...lalu depan Hokkaido akan terbau macam butter,  cheese cam gitu...kalau Pablo kuat bau cheese yollllsss I like. Masing² byk pilihan rasa juga, macam Hokkaido ada plain, coklat, dan durian...kalau Pablo very the Japan ....ada green tea, coklat, byk lagi siap ada minuman, cookies semua tu




Rasa....ohhh aku pilih Pablo, dari crust sampailah ke fillingnya. Crust Pablo rangup, nipis walau dimakan sejuk. Kalau Hokkaido agak melerai crust dia...dan kaler agak gelap...dan kalau sejuk...habis pecah. Filling Pablo dari cheese cream + egg yolk....dan Hokkaido guna mascarpon cheese. Harga Pablo lebih mahal, RM8.90 dan Hokkaido RM 5.80 kalau tak silap.  Lepas ni kita try Tokyo Secret pulak okisss

You Might Also Like

7 ulasan

  1. Nanti boleh la try yang pablo lak... ena suka durian Hokkaido cheese tartnya.. nyummmm

    ReplyDelete
  2. mmg rmi yg ckp pablo paling sedap...and pablo paling mahal..akak dh try hokaido, tokyo secret..yg pablo xsempat try sbb aritu ms redeem adiah menang contest pablo dpt yg mashmellow roasted tu pn sedap

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya first time sy dengar pasal Pablo..biasa jumpa Hokkaido n Tokyo Secret jer.

    ReplyDelete
  4. Suka cheese gak.... Tapi dlm suka tu boleh mkn skit jer sbb cpat muak...haha lidah suka benda2 pedas....

    ReplyDelete
  5. Tokyo Cheese ranggup di luar dan lembut di dalam!

    ReplyDelete
  6. pablo kt mane ade..
    xpernah dgr pon

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG