Apr 10, 2017

Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil-To-Foam | The Best Cleanser And Make-Up Remover Ever

Thanks Neutrogena for Happy Skin 24/7 Kit ... as a Neutrogena Beauty Squad. Wahhh happy uols, mana taknya , Neutrogena merupakan worldwide premium skincare brand tau. Mana tahu kulit makin sihat, cantik , cerah berseri macam Nicole Kidman as a Global Brand Ambassdor hihi. Antara produk yang teramat aku suka Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil -To- Foam bukan saja membersih dan merawat kulit muka tetapi bertindak sebagai MAKE-UP REMOVER . Ya , ia boleh membersih sisa makeup sekaligus.

Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil-To-Foam

Brightening Dulk Skin

Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil -To- Foam yang merah ni lebih kepada Brightening iaitu mencerahkan. Dan ianya dual-cleansing, 2in1 .... Sebagai pencuci muka / cleanser foam dan make-up remover. Diperkaya dengan ekstrak mulberries yang kaya dengan Vitamin C dan B3 yang sangat membantu mencantik dan mencerahkan kulit.

Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil-To-Foam

Dalam bentuk pump out

Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil -To- Foam dalam botol , kalau nak guna kita pam kan aje. Tekstur nya ringan, warna cerah dan melekit macam minyak tu....tapi jangan risau bila dah apply pada muka.....ia perlahan² bertukar menjadi soft foam . Bau memang bau mulberries huh fruity sesangat

Oil To Foam

Hahaha habis semua kena remove

Cara penggunaan : 
Sama macam kita guna cleanser / pencuci muka yang lain, boleh teeus diapply pada kulit yang kering...tapi aku lebih suka, basahkan dulu muka, kemudian...pamkan sedikit Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil -To- Foam dan sapu, urut perlahan pada muka... Kalau pakai makeul tu jangan lupa bersihkan sekali bahagian mata ... YA boleh !!! Selamat !!! Dah diuji secara dermatologist dan opthalnologist dan ia non-comedogenic / mengakibatkan pori tersumbat. Kemudian bilas je macam biasa.
Details boleh lihat video kat bawah ni.


Hasil Penggunaan :
Setakat ni memang best sebab, kulit aku agak sensitif...tapi tak ada pun rasa pedih..pada muka lepas gunakannya...kering pun tak...memang best, wangi, lembut.... Dan bab tanggalkan makeup memang WIN .... Memang clear habis.... Tak payah susah² tonyoh muka dah hehe. Memang jimat, guna sikit je...bersih semua, so tak perlu beli makeup remover, segala bagai. Harga pun ok untuk 142ml berharga RM 44.90

Berkesan menanggalkan makeup

Sebelum & Selepas

Sesuai sangat kalau nak bawa travel sebab ia dalam botol, pam..so tak risau bocor, meleh ke apa...dan jimatkan masa cuci muka dan makeup....BESTTTT . Dan 2 lagi produk yang best juga adalah Neutrogena Deep Clean Blackhead Eliminating Daily Scrub dan Brightening Foaming Cleanser. Keduanya sesuai untuk semua jenis kulit terutama Dull Skin ... maklumlah umur meningkat, struktur kulit semua dah menurun....so kita rawatlah dengan Neutrogena



Neutrogena Deep Clean Blackhead Eliminating Daily Scrub , skrub yang gentle sangat pada kulit, mild aje, so boleh guna 2x sehari...lembut, halus, cerah muka lepas pakai...paling suka bau dia, sedap, fresh....bebas minyak....best untuk buang blackhead dan sisa kulit mati Harganya RM 23.70 untuk 100g

Neutrogena Deep Clean Brightening Foaming RM 18.70 untuk 100g ... Memang lembut halus foam nya. Bau memang syiok la...kalau dari Neutrogena. Terbukti secara deematologist . Membantu mencerahkan kulit. Keterangan lanjut boleh ke official web : www.neutrogena.com FB : https://www.facebook.com/myneutrogena/





Penafian :
Review ini berdasarkan pengalaman penggunaan sendiri. Kesan lebih efektif sekiranya dipakai secara teratur dan berterusan. Kesan mungkin berbeza mengikut jenis kulit individu.




6 comments:

  1. Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil -To- Foam, feveret akak jugak..jimat sbb boleh berfungsi sebagai pencuci & make up remover..seriusly, recommended sangat kat semua wanita2...

    ReplyDelete
  2. waaahh cleanser mmg penting utk yg guna atau xguna makeup kan, dgn cuaca dan keadaan skeliling kita lagi skrg ni.. mmg penting utk jaga kbersihan muka

    ReplyDelete
  3. padahal guna dulu,tapi gatai nau asyik tuko je

    ReplyDelete
  4. dah lama usha brand ni hahaha tunggulah :p

    ReplyDelete
  5. Makeup remover mcm menarik huhu...

    ReplyDelete
  6. Bagus lah dik review ko dik..akak nak try la nak tukar produk lain la kali ni !

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign