Tips Potong Kuku Baby | LUNAVIE DELUXE NAIL CLIPPER WITH MAGNIFIER

by - April 30, 2017

Potong kuku baby / baby atau anak kecik ni pun kena tau skill tau. Jangan main potong je, silap² boleh terluka, terpotong jari cute dorang tu. Almaklumlah kuku, jemari baby ni halus, kecil, comel dan lembut. So kena tahu cara, teknik dan tips yg betul supaya tidak mendatangkan kecederaan


Tips memotong kuku baby / bayi :

  • Kalau boleh potong waktu si kecil tidur, sebab masa ni kurang pergerakan mereka. Tapi pantang pula, org tua² kata, tak baik potong time ni. Depends lah pada korang ok.
  • Make sure pengcahayaan yg cukup dan fokus masa memotong kuku dorang.
  • Basahkan atau lembabkan kuku si kecil dengan wet tissue, supaya cebisan kuku yg dipotong tak terpelanting masuk mata...bila basah, kuku tadi akan melekat pada pemotong kuku.
  • Biarkan si kecil dalam posisi duduk, lebih mudah dan selamat daripada berbaring.





Bentuk Lunavie Deluxe Nail Clipper ni sangat comel, dan bahagian pemegangnya macam silicone so tak licin, senang grab dan cute mudah dibawa dan diletakkan dalam bag. Dan paling win disediakan sekali dengan kanta pembesar....hah nampak jelas, besar bahagian kuku, jari si kecil tu. So senang, nak potong kuku dorang . Cebisan kuku pun tak terpelanting ke muka ..hah kan safety kat situ. Info lanjut boleh layari LUNAVIE

You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish