May 3, 2017

Akhirnya Merasa Juga MATCHA KAKIGORI

Kakigori ? Benda apa ni ? Kakigori かき氷 ni dessert Jepun. Shaved Ice yg dijurs dengan air gula, susu ...ala kalau di Malaysia kira macam ABC ...tapi ni version Jepun uols. Kalau Korea ada Bingsu...Jepun ada Kakigori. Dah lama tau aim... Nak sangat makan kaki gori, sebelum.ni aim.tempat lain, rupanya rezeki kat TTDI, di Softsrve hehhe

Happy sesangat

Kakigori vs Soft Serve

Kakigori ni palinh femes di Jepun perisa melon, strawberi, sakura, dan matcha / green tea. Hoho wajib aku order matcha lah...green tea lover. Awal² nak bagitahu kakigori ni memang dalam portion yg banyak dan harganya agak mahal.... Yg ni RM20 + RM2 utk dapat soft serve dan sticky rice....hoho




Huh warna, bau dia memang macam nak cedok terus...tapi..kena nikmati rupa dia dulu. Huh..teksturnya tak sehalus ice floss, tak sekasar ABC, sticky rice tu ... Macam kita makan buah melaka, tapi tak ada inti...kuahnya manis....soft serve ni perisa teh...huh heaven





Kalau ikutkan stepnya, kena kacau, hancurkan semua ..baru dapat rasa semua...tapi sayang wehhh...cun... Ni...so.aku dig slow² huh...dressingnya green tea juga, agak manis...tapi kakigori tu...cun je rasa dia...x manis sangat...dan can u imagine....aku habiskan semangkuk kakigori ni dalam.masa 30 minit hahah...membeku satu badan....heaven²....kat bawah sekali ada ketulan red bean huhu....next time bawa anak pulak...tp confirm diaorang suka prisa coklat, ataupun dorang nak makan soft serve je huuu.... #desserthunter

2 comments:

  1. wah dessert jepun...tkpernh try lg sebarang dessert yg matcha ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh kena cuba kak... Japanese punya dessert semacam je feelingnya hehe

      Delete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign