Jun 22, 2017

Sihat Bertenaga Dengan JUS LUTOX DNARS

Siapa rajin stalk page Dnars Jus Lutox ? Korang tahu tak, ada peluang dan sempat lagi untuk menangi duit raya, bernilai RM 1500 , mudah saja, cuma perlu LIKE, KOMEN, SHARE & TAG dan HASTAG #DuitRayaDnars . Ehh jom cepat, mana tahu rezeki kita kan 

Contest Jus Lutox Dnars

Sebenarnya aku familiar juga dengan Dnars ni terutama set penjagaan wajah, sebab mak aku pengguna tegar Dnars, rupanya Jus Lutox Dnars pun tak kurang hebatnya, kalau kita google, search di page ribuan testimoni positif lepas menggunakan Dnars Jus Lutox ni.




Khasiat Jus Lutox Dnars
  • Kaya dengan antioksidan yang mampu mencegah kerosakan sel dan melambatkan proses penuaan sel tubuh.
  • Meningkatkan tahap kecergasan tubuh badan.
  • Menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan daripada jangkitan penyakit.
  • Melancarkan peredaran darah.
  • Melancarkan proses penghadaman.
  • Membantu mengawal tekanan darah dan paras kolestrol.
  • Menyingkirkan toksin dari tubuh badan.
  • Meningkatkan tahap metabolisme tubuh badan.
  • Membantu mengatasi masalah angin dalam badan.
  • Membantu mempercepatkan pemulihan luka luaran dan dalaman.
  • Jus Lutox Dnars Memelihara sistem saraf.
  • Memelihara kesihatan tubuh badan secara menyeluruh
 



Wah banyaknya khasiat, paling penting ianya disahkan HALAL oleh JAKIM dan dihasilkan menggunakan bahan semulajadi seperti Kurma, Madu, Lemon, Halia, Pegaga, bayam, Markisa, garam bukit dan Delima. Tak hairanlah Jus Lutox ni banyak beri kesan positif sebab ianya bebas kimia, semulajadi.




Kalau baca testimoni, review ramai yang kata sangat membantu mengurangkan sakit sendi, lutut dan menambah tenaga, Huh tak sabar nak cuba sendiri Jus Lutox Dnars, nak pula time² raya nanti, mesti penat, sibuk beraya kan dan palinh best Jus Lutox Dnars ni boleh diminum seisi keluarga... 

Kalau untuk info lebih lanjut, atau nak order Jus Lutox Dnars ni boleh hubungi Dnars Jus Lutox secara terus di : 



SAFI SHAYLA #hanyaSafiShaylauntuksaya

SAFI SHAYLA Penyelesaian Masalah Rambut Wanita Bertudung | Bertudung, berhijab berjam-jam lamanya mengundang pelbagai masalah, bau masam, kelemumur, gatal kepala, rambut gugur dan macam-macam lagi. Dengan itu, Safi telah mencari formulasi terbaik untuk masalah ini, dan terhasillah rangkaian Safi Shayla khusus untuk wanita bertudung. Bukan hanya mengeluarkan produk penjagaan wajah, kini Safi mengeluarkan produk penjagaan rambut yang sememangnya sesuai dengan wanita Asia serta dijamin Halal

Safi Shayla


Rangkaian Syampu Safi Shayla terdiri daripada 8 varian yang diformulasikan dengan 1001 kebaikan daripada Habatus Sauda yang mempu membantu masalah rambut wanita bertudung.

" SAFI bukan sekadar sebuah jenama untuk pengguna. Ia punya jiwa dan hubungan akrab serta kepercayaan seperti keluarga dan teman bersama para pengguna. SAFI SHAYLA adalah kesinambungan kembara cantik jenama ini dalam inovasi produk menzahirkan manfaat terkitab khasiat Habbatus Sauda yang menjadi santapan Jujungan Mulia Rasullullah S.A.W  meriwayatkan 1001 manfaatnya untuk umat manusia kecuali apabila Izrail datang memanggil.  kami berbangga dan bersyukur kerana diberi ruang untuk memperkenalkan bukan sekadar syampu tetapi rangkaian lengkap produk penjagaaan rambut khusus untuk wanita bertudung ”, Jelas Pengurus Kumpulan Produk SAFI, Mahsuri Sulaiman.



Pek Refleksi Safi Shayla

Kalau nak lebih jimat boleh dapatkan Safi Shayla pek refleksi, ecofriendly plastiknya. Mudah dibawa kemana sahaja terutama travel.




Safi Shayla Itch Control dan Safi Shayla Anti-Dandruff memang pilihan aku, sebab memang membantu melegakan gatal kulit kepala, kelemumur dan baunya yang menyegarkan.



Perapi Safi Shayla

Untuk kesan lebih bagus, rambut lebih lembut, bersinar dan terurus  guna je Safi Shayka Perapi Rambut ni. Boleh dapatkan rangkaian produk Safi di kedai berhampiran, pasaraya, farmasi seluruh Malaysia atau layari laman web dan page Safi di bawah ini :

Facebook : www.facebook.com/SAFI.MY 
Instagram : SAFI@safimalaysia
Laman Web : www.safi.com.my

 #hanyaSafiShaylauntuksaya

Jun 21, 2017

SHOPBACK MALAYSIA | Shopping Online Di HappyFresh Dapatkan CashBack

SHOPBACK MALAYSIA | Siapa yang tak suka shopping kan ? Lagi pula bila online shopping. Lagi best, heaven lepas shopping, dapat balik duit ke dalam akaun. Eh ni bukan auta tau .. Ini betul tau... Bukan main² ... Semuanya mudah, jimat dan pantas melalui ShopBack Malaysia


shopback.my


Sedikit Info Tentang ShopBack
ShopBack merupakan laman web atau perantis yang memperkenalkan urusan jual beli terbaru secara online di Asia Tenggara sejak September 2014 bermula. Sehingga sekarang ShopBack mempunyai ibu pejabat di Malaysia, Singapore, Taiwan, Indonesia dan Filipina.

Mudah je kan ?


Lebih senang faham, kita shopping je di ShopBack Malaysia, disana ada macam² online store tau, sepertu Zalora, Lazada, Taobao, Ebay, Hermo dan banyak lagi. Kita create akaun, shopping macam biasa, buat bayaran dan lepas tu ShopBack akan transfer kan cash ke akaun korang . Wahhh hebat kan

Macam aku, time² puasa , nak pula dekat raya ni, memang mood bermalasan nak hadap traffic jam, beratur, tol semua bagai. So aku lebih prefer online shopping, lebih murah, jimat masa, jimat tenaga, cepat dan ada servis penghantaran. Aku suka shopping barangan dapur / groceries time ni heje, sebab tersangatlah murah, banyak pilihan dan yang penting akan dapat cashback hehe.

HappyFresh di shopback.my

Yeahhh cashback !!!


Kalau groceries aku prefer shopping di HappyFresh selain Lazada. Sebab kadar nilai shopback nya banyak, ada yang sampai 11.0% tau haha terutama di HappyFresh sempena Ramadan dan Hari Raya. Dan shopping menggunakan Lazada Voucher even beli groceries di Lazada Banyak pilihan dari sayuran, buahan, ikan, daging, organik, dan segala macam, basah, kering semua ada.

Lazada Groceries Store


Pilihan groceries stores

Oh ye selain Lazada, HappyFresh antara groceries store yang ada adalah Walmart, HonestBee dan banyak lagi. Apa tunggu lagi cepat daftar , mudah saja di SINI untuk dapatkan cashback , diskaun dan lebih jimat. Untuk lebih mudah faham dan jelas, korang boleh tonton video






SAMSUNG NX3000 Unboxing | Review



SAMSUNG NX3000 Mirrorless Camera Unboxing & Review | Sebelum berblog lagi, memang dslr terperuk dalam wishlist...memang suka snap sana sini...makan tahun teknologi makin maju, ada pula mirrorless camera, adik kepada dslr, lebih kurang je, cuma ia lagi kecil, ringan dan stylo haha. Alhamdulillah Allah makbulkan dibulan Ramadan ni...dapatlah seketul Samsung NX3000 . Kenapa Samsung ? Bukan Sony, Nikon dan bla bla bla ? Ini je yang mampu hehe... Risau kalau peram lama² bajet tu, nanti terbelanja benda lain. Samsung NX3000 ni produk 2014. Its ok for me sebab ciri² yang aku aim ada padanya...cuma tak ada warna putih huuu...hitam.pun hitam lah

Dengan adanya mirrorless camera ni, mudah sikit nak berblogging, vlogging dah tentu nampak profesional kan bila attent event client...gambar pun dah tentu berkualiti dari phone. Dan ini semua 100% aku guna duit hasil blogging. Alhamdulillah


Full set Samsung NX3000

Inilah yang disertakan..ada Samsung NX3000, lens 16 - 50mm, flash, 2 bateri, charger, cable, lens cap, guide book dan start guide , sdcard



Siap pasang flash



Design / Price
Design cute ada ciri vintage dan old school sikit...memang agronomi..senang dioegang walau sebelah tangan sebab handly dia timbul dan besar. Harga pun mampu milik kalau berbanding dslr tu huuu

Wi-Fi
Harga pasaran sekarang RM1200-1400 kalau tak silap. Aku ni memurah je hehe. Paling first sebab aku grab adalah, Samsung NX3000 ni ada direct link Wi-Fi . So senang boleh transfer segala gambar, video on the spot tak payah bercabel² connect pada laptop lagi. Download je Samsung Smart Camera Apps



Skrin boleh flip

Selfie Skrin
Yang ni bonus sesangat lah...hehe...skrin ni boleh di flip 180• keatas... Tak perlu klik² button, kau kenyit je mata je dia dah boleh detect hah gitu..mudah je sebab ada wink shot



Power lens 16-50mm

Pada lens ada fn button juga

Lens / Photo
Disertakan dengan zoom lens 16 - 50 mm, camera pula 20.3mp...nak cakap lebih pun tak berapa pro lagi ni hehe...senang kata cun lah...3inchi skrinnya. Ada hot shoe untuk flash sekali

Gambar pula boleh terus diedit dalam ni...nak edit flawless, warna, semua ada. Lepastu ada 15 features mod ada, untuk effect pada gambar, ada macro, out of focus, landscap, baby, party dan banyak lagi. Aku pun tengah proses belajar lagi...so sekarang just guna yang smart je..semuanya auto lagi....tak pandai nak adjust iSO semua tu...kita pelan² study ok

Video
Hah nak vlogging, utubing kena lah cantik video, clear barulah orang happy tengok.. Samsung NX3000  ni siap ada speaker dan mic dan kualiti Full HD Stereo.. So suara lebih jelas. Setiap video limit sehingga 20 minit


Funtion button yang mudah

Features Mode

Dah pro nanti, kita setting² ok

Button / Function
Button semua comel dan kedudukan yang mudah untuk kita klik, dan paling best ia ada PASM / tombol beroda, kita pusing² je roda tu untuk pilih² menu, tak payah asyik klik².

Memang rasa puas dan bersyukur, bila kita dapat barang yang kita suka dengan hasil blogging. Nak sesuatu kena usaha, doa dan tawakal. Doa bulan Ramadan ni tiada hijab, jom doa selalu. Mudahan dengan adanya ' oppa ' baru ni... Hasil blogging / vlogging lebih berkualiti, mood lebih membara...dan job lebih masyukkkkk...Aamin

Jun 20, 2017

SGSHOP “JOM SHOPPING!” CONTEST

SGSHOP “JOM SHOPPING!” CONTEST | Lama dah tak join contest, kali ni join contest anjuran blogger comel Ayue Idris...hadiahnya memang terlajak awesome.. RM500 credit shopping di SGShop untuk 10 pemenang. Wow.!!!! banyak tu, macam² boleh beli...doakan rezeki ada kat sini ok



Tawaran SGShop
SGShop merupakan online shopping / agen e-commerce yang menawarkan pelbagai produk , dari pakaian, gajet, perabot, makanan, aksesori, dan bermacam lagi direct dari China menerusi vendor² terkenal seperti Taobao , JD.Com didalam versi Bahasa Melayu / Inggeris bagi memudahkan kita membuat penilaian, belian dan urusan bayaran lebih mudah dengan tawaran harga yang jauh lebih murah.

3 barangan yang aku nak beli di SGShop





Memang mengidamkan sangat meja mekap macam ni, ala² vintage contemperory gitu, siap ada kerusi dan cermin yang lebar. Design pun nice je, simple tapi nampak cool dan paling penting warna putih. Harga pun sangatlah murah RM212.33 free domestic shipping




Uhh cantiknya...suka sangat design macam ni. Suka yang ada set ni RM 313.70 je , pun sama free domestic shipping. Suka perician pada kusyen kerusi tu, kerusi tu pula ada 2 jenis berbeza...meja pun dari kayu yang cantik , paling penting saiz nya comel untuk rumah comel kami . 




Cantik 3d wallpaper ni, malas dah nak mengecat, rasa nak tampal je dengan 3d wallpaper ni dekat wall belakanh tv tu, mesti cute, cantik je kan. Paling penting harga murah RM17.12 

Huh memang akan rambang mata bila shoppinh di SGShop, korang pun jomlah join contest ni, mana tahu boleh menang kan. Wish me luck

SGSHOP Review & Unboxing Parcel

SGSHOP Unboxing & Review Parcel | Yeah, berakhirnya satu penantian, sebulan beb menunggu..parcel dari Republic Of China ni...nak cepat boleh je guna air shipping, tapi nak jimat punya kes, sanggup tunggu hehe. Berpeluh juga budak curier naik tangga hantar box gedabak ni..nasib LG Floor je....

SGShop Parcel

Tq SGShop, free credit RM500 yang diamanahkan tu, telah jujur, amanah aku gunakana hahah. Siap tambah lagi...dah pelahap ber'shopping' sampai ter over haaaa . Dah semuanya cute, murah, banyak pilihan...kadang kat Malaysia susah nak jumpa, kalau ada...berganda harganya

Tetiba blur, apa yg dibeli ni ?



So aku habiskan kurang lebih RM500 lebih credit SGShop untuk shopping segala macam dari pakaian anak², aku, kasut, perkakas dapur dan paling penting perkakas untuk blogging... WAJIB untuk upgrade mana yg patut..dah lama aim tau


Suit Adam, metarial lembut

Rugi beli 1 emmm

Dress Bella x sampai RM30 sepasang

1 set outfit

Korea bebek

Jeans

Outfit Anak Beranak
Haha baju dari bebudak sampai dewasa, gila up to date, cute, comel, murah. So 3 outfit untuk aku.... Termasuk jeans, 2 dress untuk Bella, satu suits untuk Adam dan topi. Baju Bella tu, serius cantik...macam dalam gambar..yang lain pun sama. Yang mama haruslah kpop style muahaha




KChopstick Set


Bamboo Steamer

Perkakas Dapur
Huh kalau ikut nak grab set pinggan mangkuk, tapi tak nak hadap risiko pecah..leceh nanti, so grab set chopstick Korea ... Dan bamboo steamer..dah lama sangat cari...kat SGShop baru jumpammni 3 tingkat..comel..macam² saiz ada...yang ni tak silap RM40 lebih. Baru lah feel nak steam dimsum hehe



Sandal utk cik abg

Cute kan

Trending slipe jer pun

Kasut
Kasut Korea Autumn...comel.kan, dengan slipers pastel tu gerammm je...untuk cik abg aku grab...sandal ala crocs...



Tetiba cute pulak

Makeup Drawer
Haha cute sangat tu yang grab..siap berlaci kau. Ni kena pasang sendiri tau.mmbase guna macam palet lembut tu, tapi kemas siap ada skru


Free gift monopod + tripod

Backdrop 1 kaki

Ring light cute

Blogging Vlogging Tools
LED Ring mini..lama sangat cari, kat SGShop juga murah haha... Dah test dah tadi.nanti aku buat review ok...harga RM106 siap free monopod + tripod. Photography Frame Background...aku grab yg satu kaki..lebar dan tinggi ok..bileh laras, siap ada bag...cam.mana boleh aku lupa pilih yg siap ada background paper tu..haisshhh dah kena beli lagi ni RM50 lebih aje..murah kan..Malaysia ratus juga beb

Okay RM500++ siap shipping aku dapat 15 barang....huh...puas hati... Ni tengah menunggu lagi RM100 parcel SGShop hadiah giveaway hari tu...next ada banyak kosmetik hehe... Kalau nak jimat, nak mudah shopping di SGShop boleh refer SINI aku ada share details cara shopping kat situ



Jun 19, 2017

Althea Haul Sempena Raya

Althea Haul | Hah gitu, nak raya orang sibuk cari, shopping kuih raya, baju raya, langsir raya, aku... Cari skincare, makeup raya...hahah #adakukesah . Apalah salahnya shopping time² ni kan..lebih jimat adalah..tak caya ? Meh baca dulu

Althea Haul Unboxing

Special box sempena raya


Terkinja² habiskan free credit Althea sempena raya ni, teruja lah pula, maklumlah sempena Raya Giveaway Festival ni, Althea Korea akan bagi satu gift, kita boleh pilih sendiri ok...dan free shipping untuk belian RM100 ke atas... Dah lah gift tu best² tau...pilih je 1.... FREE je

Sebelum unbox, makin cute wrapping nya


Bagi yang tak tahu, Althea ni online shopping yang jual barangan kbeauty, original dan direct dari Korea, boleh korang baca entru sebelum ni di SINI Memang feeling kpop lah sangat

Jom unbox, Althea haul ni sesama, oh ye ni...limited edition punya box... Biasa punya box kaler soft pink..dan kali ni aku banyak grab skin care berbanding makeup, sebab ada banyak lagi yg tak digunakan..


lla pore brush + Facial Foam

Black & Black Pore Cleansing Set RM 30
Grab sebab dah lama aim pore brush tu, pobling dah lama hilang hehe...set pula dengan facial foam tu. Pore brush tu punya halus bulu dia...  Dapatlah cuci muka dengan lebih bersih kan



Innisfree Shampoo + Conditioner

Innisfree Green Tea Mint Fresh Shampoo RM 25 & Conditioner RM 26
Memang suka brand Innisfree, ada pula sales, wajib grab....dan macam best je combination mint dan green tea..tak sabar nak tonyoh kepala gatal ni hehe



Premium Tomato Toner 

Skin Food Premium Tomato Whitening Toner RM 37
Ni katanya boleh cerah dan kecilkan pori..banyak review kata best uhuuu


Pitapat Peeling Gel

Y.E.T Pitapat Peeling Gel RM 23
Yang ni cute haha..untuk gonyoh macam pemadam dekat muka, buang kulit mati, blackhead semua, ala² scrub



Lebaton Pearl Essence Mask

Dear Avocado Mask

Dont Worry Mask

Lebaton Pearl White Essence Mask RM 3
Mushka Dear Mask Avocado RM 3
Y.E.T Dont Worry Mask RM 4
Tak kbeauty kalau tak beli mask kan..memurah je ha




Mat Fix Matt Lip

Sampul Raya Althea

Mat Fix Matt Lip FREE
Code Matahari uolss merah menyala haha..ni la gift yang aku grab.

Sempat lagi nak shopping ni, penghantaran pun cepat..tip top tak sampai 2 minggu..yeahhh siap dapat sampul raya + diskaun voucher...thanks Althea


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign