Jun 12, 2017

AIR KATHIRA Beli Di CoolBlog

AIR KATHIRA | Antara minuman yang menjadi kegemaran di bulan puasa / Ramadan. Tak silap beberapa tahun lepas viral di media sosial. Sebenarnya air kathira ni femes sesangat di Johor Bharu.. Air Kathira Abu Bakar tu sampai cecah jualan ribuan bungkus sehari. Pernah juga beli di bazaar ramadan tahun lepas...

Kathira RM6.90

Hari tu balik kampung, ternampak di kiosk Cool Blog, ada jual special Air Kathira siap dengan botol sekali hehe. Sebenarnya aku berkenan kat botol tu hehe...kira bonus la..beli air dapat botol. Meriah juga bahan dalam tu, kalau air kathira original, ada gam anggur / kathira, kembang semangkuk, badam...yg versi cool blog ni lebih komersil kot...ada jelly kurma, longan..rasa....not bad...sedap, meriah...cuma teramat manis... So pada yang tak kuat manis macam aku...kena add on air lagi.

Air Kathira ni rasa nya sedap, bersusu macam tu, fresh sebab bahan yang menyihatkan, kalau yang real tu lagi best, banyak herba...ada yang kata air ni asal dari Pakistan, Selatan India, Singapore dan Johore. 

7 comments:

  1. saya yg peminat manis2 ni main teguk ja sis.. sedap..

    ReplyDelete
  2. Wow....Nnati nak cuba la..Eirna pun berkenan kat botol tu juga...Hehehehhe

    ReplyDelete
  3. Lawa botol dia. Kalau Rose pun akan beli sebab botol tu kot. Hikhik.

    ReplyDelete
  4. botol dia tu ywang wat orang nak beli tuh.

    hoho

    ReplyDelete
  5. Wahh siap dengan botol sekali.. terbaik...

    ReplyDelete
  6. Baru beli dan minum.... ok la... sedap juga... just jgn compare dgn kathira abu bakar jb atau mana2 kathira d johor... but better drp katira versi kl/luar johor :-)

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign