Althea Haul Sempena Raya

by - June 19, 2017

Althea Haul | Hah gitu, nak raya orang sibuk cari, shopping kuih raya, baju raya, langsir raya, aku... Cari skincare, makeup raya...hahah #adakukesah . Apalah salahnya shopping time² ni kan..lebih jimat adalah..tak caya ? Meh baca dulu

Althea Haul Unboxing

Special box sempena raya


Terkinja² habiskan free credit Althea sempena raya ni, teruja lah pula, maklumlah sempena Raya Giveaway Festival ni, Althea Korea akan bagi satu gift, kita boleh pilih sendiri ok...dan free shipping untuk belian RM100 ke atas... Dah lah gift tu best² tau...pilih je 1.... FREE je

Sebelum unbox, makin cute wrapping nya


Bagi yang tak tahu, Althea ni online shopping yang jual barangan kbeauty, original dan direct dari Korea, boleh korang baca entru sebelum ni di SINI Memang feeling kpop lah sangat

Jom unbox, Althea haul ni sesama, oh ye ni...limited edition punya box... Biasa punya box kaler soft pink..dan kali ni aku banyak grab skin care berbanding makeup, sebab ada banyak lagi yg tak digunakan..


lla pore brush + Facial Foam

Black & Black Pore Cleansing Set RM 30
Grab sebab dah lama aim pore brush tu, pobling dah lama hilang hehe...set pula dengan facial foam tu. Pore brush tu punya halus bulu dia...  Dapatlah cuci muka dengan lebih bersih kan



Innisfree Shampoo + Conditioner

Innisfree Green Tea Mint Fresh Shampoo RM 25 & Conditioner RM 26
Memang suka brand Innisfree, ada pula sales, wajib grab....dan macam best je combination mint dan green tea..tak sabar nak tonyoh kepala gatal ni hehe



Premium Tomato Toner 

Skin Food Premium Tomato Whitening Toner RM 37
Ni katanya boleh cerah dan kecilkan pori..banyak review kata best uhuuu


Pitapat Peeling Gel

Y.E.T Pitapat Peeling Gel RM 23
Yang ni cute haha..untuk gonyoh macam pemadam dekat muka, buang kulit mati, blackhead semua, ala² scrub



Lebaton Pearl Essence Mask

Dear Avocado Mask

Dont Worry Mask

Lebaton Pearl White Essence Mask RM 3
Mushka Dear Mask Avocado RM 3
Y.E.T Dont Worry Mask RM 4
Tak kbeauty kalau tak beli mask kan..memurah je ha




Mat Fix Matt Lip

Sampul Raya Althea

Mat Fix Matt Lip FREE
Code Matahari uolss merah menyala haha..ni la gift yang aku grab.

Sempat lagi nak shopping ni, penghantaran pun cepat..tip top tak sampai 2 minggu..yeahhh siap dapat sampul raya + diskaun voucher...thanks Althea


You May Also Like

6 ulasan

  1. wahh.. ehh aiin shampoo tu memang best.. jue pernah guna.. liptik merahnya mak ngah yer.. hehehe.. jue today akan sampai.. tak sabaqq

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat credit dari althea :O

    ReplyDelete
  3. Wah bestnye...xsabar nak tgu kotak ajaib althea kita smp jugak

    ReplyDelete
  4. Meriahnya kak ain. Innisfree​ Shampoo tu macam best je, nanti nak ushar dekat Althea jugak lah.

    ReplyDelete
  5. bestnyaaa.. tak pernah lagi shopping ngan Althea..

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish