Jun 1, 2017

ORKID Matte Suede Creamy Liquid Lipstick | REVIEW

ORKID Matte Suede Creamy Liquid Lipstick | Liquid Lipstick antara lipstick pilihan aku sejak kebelakangan ini, berbanding yang jenis stick tu.... In trend kot haha..Mungkin sebab lebih mudah dioles pada bibir gitu kan. Pernah dengar brand Orkid Cosmetics tak ? Actually Orkid ni diasaskan oleh blogger kecantikan juga tau Raeesya Sya...dan Orkid Matte Lipstick ni disahkan Halal, Non Cruelty bebas bahan terlarang dan vegan . Vegan means...sesuai untuk yg vegetarian..yang alah pada sumber haiwan...contohnya bee wax dalam lipstick tu...so its safe for all dan ianya totally buatan Malaysia

Orkid Liquid Lipstick

4 shades colours menarik ni, adalah gift dari Orkid Cosmetic sempena The Butterfly Project Birthday Celebration baru² ni, bukan sebatang lipstick Orkid bagi tapi 4 kauuuu.. Alhamdulillah, mudahan maju lah bisness Raessya hehe. Dahlah keempat² ni, kaler yg aku suka. Ada Mars, Turnt, Vibes dan Blush .. Paling aku suka Blush..nampak cute tak haha. Semua kaler ni sesuai dengan semua tona kulit.

Mars, Turnt, Vibes, Blush

Cantikkan ?

Packaging ORKID Matte Suede Creamy Liquid Lipstick chicky juga, 4 side box ni lain² printed gitu, 1st side ada gambar seakan bunga orkid, 2nd side ada


indgeredient, halal certificate dan bla bla bla...memang comel..siap ada sampul kalis air tu, ada stem Orkid hehe..botol lipstick ni ofcoz plastik, lutsinar, so kita boleh tengok kaler, isinya kan...

Berus bersegi

4 pilihan warna 

Loves Blush shade hehe

Memang best Orkid ni sebab ia tak ada perfume...so pada yg alah pada bauan its ok for u guys. Sapuan jadi cantik lepas beberapa saat, memang boleh tengok hasil matte pada bibir...bibir nampak fully coverage kauuu.. Feeling like bibir Anzalna gitewwww haha dan paling best ia ada Vitamin E untuk kesihatan kulit bibir okey, tekstur pula ringan dan tak melekit..memang macam rasa tak pakai apa² pada bibir...its best

Pro :

  • Halal, Vegan
  • Harga okay RM39 untuk hasil yg awesome
  • Free perfumes / paraben / mineral oil / Gluten and bla bla bla
  • Hasil matte yg awesome
  • Pilihan warna yg trending

Contra :
  • Berus agak keras / kasar
  • Kena apply double layer untuk hasil cantik
  • Tak berapa long lasting, terutama bila makan benda berminyak hehe


1 comment:

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign