Jun 5, 2017

Owl Birthday Cake Untuk Adam

Happy Birrhday Adam | Pejam celik dah 6 tahun Adam Darwish. Rasanya baru semalam kena czer, nak lahirkan awak hehe. Segala yang baik² mama doakan untuk Adam. Muuuuuuahhhh. Macam biasa, birthday sesiapa kat rumah ni mesti nak makan kek, tak kisah kecik ke besar, sepotong pun okay dah.... Heheh

" Adam nak kek apa ? "
" Adam nak kek Pokemon kalau tak ada kek owl, burung² pun okay "

Comey nya kotak

Mama pula yg xcited

Gigih la mama ngnnpapa cari, kebetulan memanh keluar iftar kat luar semalam, sambil cari barang dapur sikit. Tahun ke2 berturut kalau tak silap birthday Adam di bulan Ramadan, 9hb nanti papa nya pula. Mudahan terpalit berkah Ramadan

Owl Cake

Muka control hehe

Memusing juga la mencari kedai bakery berdekatan Restoran Mee Tarik Warisan, Damansara tu..sebab nak iftar kat situ . Time nak memang susah dapat..lagipun memang susahlah nak theme birthday cake on the spot kan...koman² kena order 2-3 hari. Tapi rezeki Adam, dapat juga Owl Birthday Ceke dari Cafe Donutes. Cecomel kek kat sana...yang ni 6 inci... Perisa coklat, filling nya ada blackberry fresh cream dan apple filling... Sedap...kek coklat tu gebu..kena dengan filling, mata, kaki, bulu owl tu dari fondant, bebudak ni je yg makan . Terserlah muka Adam happy time potong kek, walaupun kek tu dikawal ketat oleh Bella...ada simptom jeles menjeles disitu hahah

Sesi membelah owl :p

Bestnya kek kat situ semua cantik², bersih, harga pun ok, pastry pun nampak sedap dan murah..paling best siap ada pinggan kertas, garfu comel utk kita celebrate...kotak....ofcoz comey..geram haha..sebab tu harga agak ehemmm + kos packaging haha ... Ohhh ye RM89 kek owl ni, banyak lagi yg ada, Angry Bird, King Popo, Fish, Lion, Hello Kitty, Pinky....

4 comments:

  1. Happy belated birthday Adam. Smoga jadi anak yg soleh.

    Comeynyaaa kek owl..😘😘

    ReplyDelete
  2. Happy belated birthday Adam. Smoga jadi anak yg soleh.

    Comeynyaaa kek owl..😘😘

    ReplyDelete
  3. Comelnya birthday kek dia..
    Happy birthday Adam..

    ReplyDelete
  4. lawanya cake owl tu!! sayang nak potong

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign