SGSHOP Review & Unboxing Parcel

by - June 20, 2017

SGSHOP Unboxing & Review Parcel | Yeah, berakhirnya satu penantian, sebulan beb menunggu..parcel dari Republic Of China ni...nak cepat boleh je guna air shipping, tapi nak jimat punya kes, sanggup tunggu hehe. Berpeluh juga budak curier naik tangga hantar box gedabak ni..nasib LG Floor je....

SGShop Parcel

Tq SGShop, free credit RM500 yang diamanahkan tu, telah jujur, amanah aku gunakana hahah. Siap tambah lagi...dah pelahap ber'shopping' sampai ter over haaaa . Dah semuanya cute, murah, banyak pilihan...kadang kat Malaysia susah nak jumpa, kalau ada...berganda harganya

Tetiba blur, apa yg dibeli ni ?



So aku habiskan kurang lebih RM500 lebih credit SGShop untuk shopping segala macam dari pakaian anak², aku, kasut, perkakas dapur dan paling penting perkakas untuk blogging... WAJIB untuk upgrade mana yg patut..dah lama aim tau


Suit Adam, metarial lembut

Rugi beli 1 emmm

Dress Bella x sampai RM30 sepasang

1 set outfit

Korea bebek

Jeans

Outfit Anak Beranak
Haha baju dari bebudak sampai dewasa, gila up to date, cute, comel, murah. So 3 outfit untuk aku.... Termasuk jeans, 2 dress untuk Bella, satu suits untuk Adam dan topi. Baju Bella tu, serius cantik...macam dalam gambar..yang lain pun sama. Yang mama haruslah kpop style muahaha




KChopstick Set


Bamboo Steamer

Perkakas Dapur
Huh kalau ikut nak grab set pinggan mangkuk, tapi tak nak hadap risiko pecah..leceh nanti, so grab set chopstick Korea ... Dan bamboo steamer..dah lama sangat cari...kat SGShop baru jumpammni 3 tingkat..comel..macam² saiz ada...yang ni tak silap RM40 lebih. Baru lah feel nak steam dimsum hehe



Sandal utk cik abg

Cute kan

Trending slipe jer pun

Kasut
Kasut Korea Autumn...comel.kan, dengan slipers pastel tu gerammm je...untuk cik abg aku grab...sandal ala crocs...



Tetiba cute pulak

Makeup Drawer
Haha cute sangat tu yang grab..siap berlaci kau. Ni kena pasang sendiri tau.mmbase guna macam palet lembut tu, tapi kemas siap ada skru


Free gift monopod + tripod

Backdrop 1 kaki

Ring light cute

Blogging Vlogging Tools
LED Ring mini..lama sangat cari, kat SGShop juga murah haha... Dah test dah tadi.nanti aku buat review ok...harga RM106 siap free monopod + tripod. Photography Frame Background...aku grab yg satu kaki..lebar dan tinggi ok..bileh laras, siap ada bag...cam.mana boleh aku lupa pilih yg siap ada background paper tu..haisshhh dah kena beli lagi ni RM50 lebih aje..murah kan..Malaysia ratus juga beb

Okay RM500++ siap shipping aku dapat 15 barang....huh...puas hati... Ni tengah menunggu lagi RM100 parcel SGShop hadiah giveaway hari tu...next ada banyak kosmetik hehe... Kalau nak jimat, nak mudah shopping di SGShop boleh refer SINI aku ada share details cara shopping kat situ



You May Also Like

6 ulasan

  1. Wahhhh banyaknya brg.....jeles tgk

    ReplyDelete
  2. Wah banyaknya. Shad stuck lama giler dekat makeup drawer tu kak. Banyak giler keluar yang kiut2, sekali klik cute, lagi klik lagi keluar banyakkkk.. berantu..

    ReplyDelete
  3. wahhh lepas ni takder selfie belakang langsir hehehe.. dress bella tu cantik la aiin..

    ReplyDelete
  4. pergh banyak gileee. memang terbaikkk . hahaha shopping sakan

    ReplyDelete
  5. Banyak rupenye kak aiin shopping ni. Cantikla kasut bunga tu

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish