Jul 6, 2017

ALTHEA CHOK CHOK BOX | Unboxing Review

ALTHEA CHOK CHOK BOX | Althea Box #21 Chok Chok Skin. Eh korang² tahu tak ? Yang setiap bulan, Althea akan release Althea Limited Edition Beauty Box... Dalam sebulan tu ada 1-2 jenis box...ikut tema tau..kalau sebelum ni ada Mermaid Box, Trendy Box, Vitamin Box ..banyak lagi lah...yang terbaru adalah Chok Chok Skin Box ni. Oppss memang cepat sold out tau..maklumlah item hot kan..editors pick lagi..so cecepat grab

Althea Box #21


Chok Chok Box 
Althea Chok Chok Box ni ada 6 full size kbeauty produk. Box kali ni untuk mengekalkan kesegaran, kelembapan kulit muka even kita apply makeup selain cuaca panas yang buatkan kulit kusam. Antara 6 kbeauty item yang ada dalam box ni adalah :



Althea Chok Chok Box

  • Laneige Water Bank Mineral Skin Mist (60ml)
  • Dr.Young Cover Pore Silky Primer (25ml)
  • W.lab W.Snow Water Cushin (#23)
  • A'pieu Creamy Cheek Chok Blusher (CR01)
  • Milky Dress Barbie Make Color Pop Tint (Delight Coral)
  • My Secret Glacial Water Mask



Laneige Water Bank Mineral Skin Mist

 Laneige Water Bank Mineral Skin Mist (60ml)
Packaging cute, comel je... Memang suka pakai mist, ni 1st time pakai mist Laneige..wahh wangi uolsss... Memang fresh sangat..kulit yg kering tu memang speedy moisturizing...

Jarakkan semburan 20-30 cm

Best pakai sebelum pakai mekap, lepas pakai mekap..boleh buat mekap tahan lama..dalam masa yg sama kita lock kelembapan kulit...semua jenis kulit boleh pakai....ohhh dan kalau mengantuk best pakai ni... Tetiba tak jadi tidur hehe


Dr.Young Silky Primer

Dr.Young Cover Pore Silky Primer (25ml)
Primer ni kita guna sebelum apply mekap. Biasa primer yang aku pernah pakai sebelum ni tekstur agak berat dan berminyak..tapi yang ni tak...lembut, ringan je...

Cover sikot pore tu jehe

memang best utk cover aku punya pori kat muka ni, sorok sikit blemish² tu hehe...pakai nipis je ok...



W.Lab Water Cushion

W.lab W.Snow Water Cushion (#23)
Aku memang big fan of W.Lab..memang serasi sangay kat muka ni. Wahhh cushion cute nya kaler...gerammm pulak. Sponge ofcoz lembut, comel..mudah nak dap kat muka...

Ada efek cooling

Senang je nak buat coverage kat muka ni, tersorok semia blemish..tapi uolsss sejukkk je muka bila pakai ni, freshhh... Dan paling best W.Lab W.Snow Water Show Cushion ni ada SPF untuk lindung dari UV, mencerah, melembab, anti-aging dan melembabkan




Cheek Chook Blusher

A'pieu Creamy Cheek Chok Blusher (CR01)
Apa kes..comel sangat ni hehe. Yang ni blusher versi cream...

Cream nya ringan, wangi

Ehhhh jenis cream lagi mudah pakai rupanya...lebih senang nak blend...ada efek shining² lagi. Wangi..bau macam krim kek hehe



Milky Dress Barbie Pop Tint

Milky Dress Barbie Make Color Pop Tint (Delight Coral)
Delight Coral...warna acah² peachy gitu..lama dah tak pakai kaler macam ni..uolsss non-drying tau tint ni...merelit je kat bibir, lembab sesangat, mudah dioles pada bibir dengan berus yang lembut, comel tu.

Ringan, lembab, cantik

Ohhh setiap layer akan bagi efek berbeza tau..kalau layer nipis..bibir nampak natural.... Kalau tebal layer, more too glamorous huhu





Glacial Water Mask

My Secret Glacial Water Mask
Wajib masuk the best sheet mask list ni. Pehhh cooling efect dia superb..dah macam letak ice atas muka.. sebab dihasilkan dari Hexagonal Water Alaskan yang bersih semulajadi...terlajah lembab, segar muka ni...mask sheet nya pun lembut dan, saiz pun ok...bebas chemical...dont worry

Macam tempel ice pada 

So korang kalau nak shopping kbeauty di Althea tu, sampai pening, blur nak beli apa..sebab semuanya awesome, murah..korang cari je Althea Beauty Box...kat sana macam² box ada...pilih je..dah siap complete 6-12 item dalam tu...dari jenama terkini, berkualiti lagi..tapi AWASS!!! Cepat habis hehe...Ehhh sekarang ada macam² less, giveaway sempena 2 tahun Althea, so jangan lepaskan peluang...grab semua ok.... #TakSabarTungguBirthdayBoxAlthea

4 comments:

  1. Replies
    1. Best sebab utk pamper kulit muka + cantikkan + rawat

      Delete
  2. Bestnyaaa....dr dulu ngidam nak Althea ni..tgk jelaa mampu dulu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nory time.ni banyak sales sempena.July Althea birth month...free gift pun banyak...free shipping..belian RM99 ke atas

      Delete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign