Korean Sheet Mask Collection | Part 1

by - July 31, 2017

Sheet mask / topeng muka | Nak rawat, manjakan muka cara mudah....ni lah jawapannya haha. Lain lah kalau korang tebal poket, boleh lah layan spa setiap minggu. Mask ni banyak jenis selain sheet mask, ada peel off mask , sleeping mask dan wash off mask. Sheet mask juga jadi pilihan sebab mudah pakai, just tepek kat muka..dan let it gooo hehe. Tak payah cuci, bilas, peel off

Korean Sheet Mask 

Sheet mask yang ada dalam koleksi ni kebanyakkannya dibeli dari Althea Korea hehe, sebab murah dan ofcoz original dari Korea. Kata hakak kpop, mestilah nak Korea muahaha. Xtually memang serasi dengan mask Korea, sebab natural san kurang iritasi kat kulit ni... Ada juga jual di Guardian, Watson, Sasa semua tu... Tapi kalau beli diluar, memang akan tunggu time sale, baru murah sikit...





Macam jenis kulit sensitive macam aku, prefer korang beli yang ada kandungan Vitamin C, Aloevera, Acid Hyaluronic untuk rawat, calm down kulit kita. Dan elakkan yang tinggi kandungan alkohol dan fragrance. Macam² ada dari dryness, dullness, anti-aging, irritating, whitening bla bla bla

Innisfree Its Real Squeeze Mask Black Berry

Moksha Dear.Avocado & Honey

Y.E.T Oil Control

Macam jenis kulit sensitive macam aku, prefer korang beli yang ada kandungan Vitamin C, Aloevera, Acid Hyaluronic untuk rawat, calm down kulit kita. Dan elakkan yang tinggi kandungan alkohol dan fragrance. Harga pula serendah RM2 sampai ada puluhan ringgit sekeping

Y.E.T Anti Wrinkles

My Beauty Diaries

Japan mask hehe Hadabesie

Ximivogue Silk Panax Ginseng

Ximivogue Conbensate Mask

Skinature Goat Milk

Aleveera Pore Solution Mask

Neco Punch Point Pads

Lebaton Alovera & Pear Essential

Muka 1 tapi mask sampai berpuluh, tak rugi kot invest untuk muka.  Nanti dah habis pakai...kita beli lagi ye...memang akan nampal, dan rasa effectnya..kena konsisten la ok

You May Also Like

3 ulasan

  1. Banyak betul..
    Paket dia pun comel-comel je..

    ReplyDelete
  2. Banyaknya kak aiin hehe. Pasni lebih gorgeous la hihi

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish