Jul 17, 2017

STREET CHURROS Pertandingan Makan Churros |



STREET CHURROS National Churros Eating Championship | Berita baik buat korang yang suka makan, yang suka makan churros terutamanya. Ada pertandingan makan² churros dan berpeluang menang makan churros FREE selama setahun!!! sekiranya korang menang diperingkat final.


Pertandingan ini dianjurkan oleh Street Churros Malaysia. Street Churros merupakan francais yang menjual churros dan minuman dari Korea. Pelbagai jenis churros yang divariasikan ada dijual di Street Churros , perisa chocolate, cheese, cinnamon dan banyak lagi. Paling menarik dan membuatkan Street churros lain daripada yang lain adalah kerana bentuknya seadakan pedal kuda / pelapik kaki kuda yang membawa maksud tuah. Korang boleh tengok keenakan moment aku lahap churros kat SINI hehe


3 team,  1st Round

Team Budget Good Good

Team Legends Of Food

Team Sisterhood

National Churros Eating Competition ini baru bermula,  1st round la kiranya..bertempat di Street Churros outlet Berjaya Times Square pada Sabtu lepas. 3 team  yang bertanding, setiap team disertai seramai 3 orang peserta. Team Budget Good Good, Legends Of Food dan Sisterhood. Memang nampak excited semuanya.... Nak pula time, churros yang mesti dihabiskan berada didepan mata...Ada yang cuak pun ada...


Huh mengiurkan churros ni

Ada bran???  Habiskan 50 churros? 

Mana tak nya, sebanyak 50 batang churros perlu mereka bertiga habiskan dalam masa 15 minit. 20 perisa cinnamon , 20 chocolate , dan 10 cheese. Setiap 1 churros dikira 1 markah..dan kalau ada team yang berjaya habiskan 50 churros tu dalam.masa yang ditetapkan, Street Churros akan refill lagi...hahah memang penuhlah churros dalam perut tu beb. Bestnya...dan akan ada ganjaran buat ' Man Of The Match ' buat peserta yang makan paling happening, havoc..


Hampir² give up! 

Yeahhh air churros heehe


Sesi penilaian...

Sepanjang tempoh 15 minit tu, memang best la tengok ketiga² team ni makan, mula, semuanya laju, masuk churros yang ketiga, keempat makin slow dah hehe..siap ada yang dip dengan air, dipping sauce .....macam² style lah nak menang.... Tapi tips paling penting, jangan banyak minum air kot, jangan malu dan tak kunyah lama² hehe. Dan paling meriah...competition ni disaksikan sendiri oleh CEO street Churros.


With CEO Street Churros

Tahniah Team Budget Good Good

Tahniah Bro 

Sijil penyertaan

1st round National Churros Championship dimenangi oleh team Budget Good Good, dan Man Of The Match pun dari team dorang. Memang sportin
ng team ni, dorang dapat habiskan 21 churros.... Memenangi RM 200 Street Churros Voucher + RM 100 Softfree Cash Voucher. Team ini akan ke ke Grand Final nanti .



Jom korang kita join.... Sempat lagi ni...syarat penyertaan pun mudah je...makan dan menang. Lebih details, borang penyertaan dan lokasi seterusnya boleh baca dan isi details di SINI serta rujuk jadual dibawah atau boleh terus ke page Street Churros MY

Locations of Preliminary Rounds:
- Street Churros @ Berjaya Times Square
3pm, 15th of July 2017
(Submit application by 9th of July 2017)

- Street Churros @ 1 Utama
3pm, 22nd July 2017
(Submit application by 16th of July 2017)

- Street Churros @ Empire Shopping Gallery, Subang
3pm, 29th July 2017
(Submit application by 23rd of July 2017)

- Street Churros @ IOI City Mall, Putrajaya
3pm, 5th August 2017
(Submit application by 30th of July 2017)

- Street Churros @ MyTOWN Shopping Centre, Cheras
3pm, 12th August 2017
(Submit application by 6th of August 2017)

- Street Churros @ Sky Avenue, Genting Highlands
3pm, 19th August 2017
(Submit application by 13th of August 2017)

3 comments:

  1. Wowww menarik nie.. Nak jadi peserta la kalau macam nie.. tp xde geng dan perut makin mengecik sekarang nie T-T

    ReplyDelete
  2. wauuu. bestnyaaaa mama. hehehe. mkn free

    ReplyDelete
  3. Bestnya dpt makan banyak banyak. Yang tak bestnya makan tak leh sopan dah..bahaha

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign