Klairs Mochi BB Cushion & Mid Day Blue Sun Lotion | Review

by - August 10, 2017

Klairs Mochi BB Cushion & Mid Day Blue Sun Lotion SPA40/PA++ | Hati berbunga riang bila cuba 2 produk daripada Klairs ni. Memang sesuai dan ngam dengan kulit. Klairs ni merupakan brand produk kecantikan dan penjagaan kulit dari Korea. Dan kebiasaannya produk k-beauty tak pernah menghampakan...sebab kebanyakkannya bersifat natural. Sama macam Klair , ianya bebas kimia, pewarna, alkohol, paraben dan pewangi.

Klairs


Klairs Mochi BB Cushion Pact ( Merry Between Edition )
Dah kenapa packaging nya comel ni hehe. Packaging Klairs memang minimal tapi cute, simple dan cantik.

Klairs Mochi BB Cushion

Tekstur non-oily..more to balm type

Kelainannya Klairs Mochi BB Cushion ni lebih hygiene, sebab siap ada penutup berkunci lagi pada bahagian dalam tu, so kena pusing baru boleh buka, span pun tersangat comel dan lembut.Tekstur Mochi BB Cushion ni tak terlalu oily, lebih kepada jenis balm.

Nice coverage

Letopss tak hakak 😅

  • Senang diaplikasi pada muka, coverage yang boleh dikatakan perfect
  • Warna yang natural iaitu apricot-beige gabungan kuning+merah sesuai untuk semua jenis kulit
  • Membantu mengecilkan pori dan mengurangkan kemerahan kulit / itchi
  • Tak terlalu berminyak, kemasan yang cantik, compact, fresh dan convenient

Klairs Mid Day Blue Sun Lotion SPF40/PA++
Sun lotion ni memang diformulasikan untuk melindung kulit dari sinar matahari dan UV berbahaya menggunakan guaiazulene ( blue cream )

Klairs Mid Day Blue Sun Lotion

Safety seal

Ia memberi efek cooling dan refreshing dan boleh juga dipakai sebagai makeup base...wahhh jimat uols

Mudah serap, ringan, halus
  • Sangat refresh, hydrating
  • Tekstur ringan, halus dan tak oily
  • Beri effect glow dan flawless


Klairs Trial Sample Set ( 8x3ml )
Packaging yang convenient untuk travel bagus untuk extra penjagaan kulit muka.


Kesemua produk Klairs sekarang sudah ada dipasaran Malaysia dan boleh dapatkan dengan harga menarik di HERMO MALAYSIA dan jangan lupa follow ig Klairs Malaysia untuk lebih info.

You May Also Like

5 ulasan

  1. Comel sangat la bekasnya. Ni nak rasa beli satu. Tetiba rasa nak kumpul2 bedak muka. wkwkwkwkw

    ReplyDelete
  2. bagus produk ni.. bb cushion tu best kan.. boleh tutup cela, redness kat wajah..

    ReplyDelete
  3. Yg Klairs Mochi BB Cushion tu mmg favourite akak...

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish