Neffos X1 | Review

by - August 14, 2017

NEFFOS X1 | Model telefon pintar terbaru daripada TP-Link. Bagi korang yang tercari² android smart phone bawah harga RM1k , tapi spec tip top,  boleh lah usha Neffos X1 ni ok. Review ni pun hasil aku try sendiri, godek, godam si Neffos X1 ni... Memang boleh tahan, dan berbaloi dengan harganya.


Neffos X1 ni harga RM 769 ( 2GB RAM - 16GB ROM ) dan RM 849 ( 3GB RAM - 32GB ROM ) so pilih lah mana yang berkenan, nak lagi jimat beli sekarang sebab ada sales sempena di Lazada

  1. Neffos X Series : Enjoy discounts up to RM100 with the Neffos X1 or X1 Max when you buy on Lazada.my:
    1. Neffos X1 Max  – RM 899.00 (previously RM 999.00)
    2. Neffos X1            – RM 599.00 (previously RM 699.00)
In addition, enjoy RM100 trade-in rebate with any old phone (any brand / condition) for any Neffos X1 & X1 Max models at any Neffos outlet nationwide. Customers who purchase any of the X series smartphones will only need add-on just RM1 to be entitled with a one-time LCD replacement within 12 months from date of purchase worth up to RM369.00!

  1. Neffos C Series : Up to RM100 discount for the range of Neffos C series smartphones, prices are:
    1. Neffos C5 Max – RM 499.00 (previously RM 599.00)
    2. Neffos C5            – RM 399.00 (previously RM 469.00)
    3. Neffos C5L          – RM 299.00 (previously RM 359.00)


Unboxing Neffos X1

Macam biasa kalau kita beli phone, disertakan dengan kit, manual guude, charger, earphone, phone tu semua...box pun cantik. Neffos X1 merupakan android 70 Naugat

Neffos X1 saiz yang perfect

Dari segi saiz, berat, curve dan bentuk memang cun, stylish...kira sedap dipegang, memuat je tangan tu, even tangan perempuan hehe sebab saiznya 142.70x71.00x7.50 sahaja dan hanya 145g...kira oklah kan ringan..dan nipis je...body pon awesome dari logam metalic...curve pun cantik.

Fast finger print unlock 0.2 sc

Ciri istimewa Neffos X1 ni ada disertakan dengan Fast Finger Print Unlock... dibahagian belakang...so tak sampai 0.2 saat kita boleh unlock phone...lagi kerap kita unlock..lagi pantas lah..sebab menggunakan teknologi sensor algorithm yang canggih.

Camera depan 13 mp dan camera selfie 5mp didatangkan siap dengan beauty mode... So selfie lah sepuasnya

Edit photo

Camera depan 13mp

Dan paling best, tak payah dah download aplikasi photo edit semua tu, dalam Neffos X1 dah ada semua tu...gambar not bad...puas hati, cantik...terang dan sharp... Baterinya 2550mAh dan cepat je full kalau charge... 58% 30 minit pun cukup dah

By Neffos X1 tanpa filter / edit

By Neffos X1 tanpa edit / filter

Untuk lebih details tentang Neffos X1, promosi semua boleh terus ke FB page Neffos Malaysia

You May Also Like

3 ulasan

  1. okey, boleh menabung..tgh cari hp ke-2 ni untuk bisnes..hehe

    ReplyDelete
  2. menarik kena menabung nak beli yang baru ni

    ReplyDelete
  3. macam menarik tapi lebih berkenan pada huawei dan xiaomi.

    walaupun begitu, tetap rasa Neffos ni telefon pintar yang berbaloi dan berpatutan harganya.

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish