3 Simple Step To Get Chok Chok Skin Using HALF MOON EYES Skin Care Set

by - October 31, 2017

Bagi peminat K-Beauty, Chok Chok Skin bukan pelik lagi kan...selain ‘ Glass Skin ‘ , Chok Chok Skin pun trending di Korea . Kulit glowing, lembab, bersinar, anjal dan natural...itulah yang dimaksudkan dengan Chok Chok Skin. Xtually nak dapatkan effect Chok Chok ni, boleh je melalui make-up...tapi tu lah kan..tak natural, fake je heheh...nak lah kulit jadi Chok Chok secara natural. Tips nak dapatkan kulit sihat, lembab, glowing secara selamat dan mudah.... adalah dengan 3 step mudah dengan set skincare daripada HALF MOON EYES 

Half Moon Eyes Skin Care Routine

HALF MOON EYES origin daripada Korea, kiranya baru lagi dipasaran berbanding brand yang lain. Even baru dipasaran, tapi HALF MOON EYES dah berjaya tambat hati pencinta kecantikan....

3 step mudah untuk dapatkan Chok Chok Skin

Berbeza dengan brand lain, ia lebih SIMPLE hanya 3 produk je dah boleh dapatkan kulit yang cantik, sesuai dengan zaman sekarang semuanya nak cepat, FRESH dengan kajian dan formula baru yang memberi kesan optimum dan FUN dengan packaging menarik dan mudah dibawa kemana saja

Pink Fruity, Wash-Off Mask

HALF MOON EYES skin care ni ada 3 item. Pertama,  PINK FRUITY . Yang ni adalah wash off mask yang jadi kegilaan ramai tau, fofular sangat. Sebab fungsi dan khasiatnya 8 in 1 kot hehe :


  • Mengecilkan pori
  • Efek cooling
  • Merawat tekstur kulit
  • Hydration
  • Menyihatkan kulit
  • Melembabkan
  • Exfoliation
  • Mengawal dan menyingkirkan sebum berlebihan


Pink Fruity dalam.bentuk kapsul

Tekstur seakan clay mask

Cute je packaging PINK FRUITY ni, dalam bentuk kapsul transparent, setiap satu ada 10ml. Warnanya soft pink dan dapat lihat ada bintik² hitam...itu fungsinya membantu exfoliate kulit kita, masa cuci nanti. Baunya sweet and fruity sangat, tekstur berat dan risau pulak susah nak bersihkan nanti hehe.

Efect cooling Pink Fruity , best, tekstur lembut

Enriched with Dragon Fruit extract

Caranya pemakaian mudah je, hanya oleh pada kulit muka, guna jari ataupun berus sendiri sebab tak disediakan berus ye...biarkan 10 minit atau sehingga kering....dan bilas dengan air suam sambil urut perlahan. Kalau rasa nak pakai tebal pun ok..nak pakai nipis pun okay..macam aku jimat orangnya hehe..1 kapsul ni aku boleh guna sehingga 2 kali..so kena simpan dalam bekas kedap udara, sebab mask ni mudah kering

Sensasi cooling tu memang best, sambil rasa mask mengering tu...rupanya mudah je nak cuci...lalukan je dengan air...seriously lepas pakai ni kulit rasa lembab sangat dan cerah...sebab dalam PINK FRUITY ni ada ekstrak ‘ dragon fruit ‘ yang kaya dengan Vitamin C dan tinggi kandungan air. Satu kapsul RM7



Milky Jelly Toning Essence

3 in 1 Toning Essence

MILKY JELLY TONING ESSENCE
3 in 1 Toning Essence..wahhh 1 botol ada 3 fungsi iaitu, TONING, BOOSTER, ESSENCE. Awesome kan..jimat dah dekat situ hehe. Kebaikan MILKY JELLY TONING ESSENCE


  • Memperbaiki tekstur kulit
  • Hydration
  • Exfoliation
  • Mengawal sebum
  • Menganjalkan kulit


Mendapan Silica Powder

Honestly aku cakap, aku falling in love dah dengan toning essence ni, dari packaging, effect, ingredient nya. Memang sesuai sangat dengan kulit aku, even jenis berjerawat ni. Sebelum ni memanh aku alah dengan toner semua..sebab tak tahan dengan bau dan effect acid dalam toner tu, sampai kadang pedih², burn habis kulit...tapi yang ni tak. Dan sangat mudah meresap dalam kulit

Dispenser hole yang kecil, kurangkan pembaziran toner

Oles guna cotton pad

Tersangat lembut pada kulit, langsung tak rasa pedih semua tu, bau pun fruity. Tekstur nya macam air, ringan dan lembab. Dan ada ekstrak Pomegranate, Mulberry, Ginko Nut, Tea Trea Leaf Water yang sangat bagus melembabkan kulit, mengurangkan iritasi dan menggalakkan penghasilan kolagen. Sebotol ni mengandungi 180ml dengan harga RM 65

Packaging dalam botol plastik transparent, so senang nak tengok kandungannya, korang perasan tak didasad botol ada macam cloud... Tu bukan rosak tau..itu adalah Silica Powder... kena goncang dulu tau. Silica Powder ni lah yang membantu mengecilkan pori, kawal sebum tu.
Disertakan dengan cotton pad yang tersangatlah fluffy...ada banyak layer, memang best apply pada kulit. MILKY JELLY TONING ESSENCE ni bukan saja boleh diguna as a toner...tapi boleh juga dibuat

Moisture Mist
Just isikan sedikit dalam botol kosong, dan spray pada muka...untuk muka kekal hydrated, lembab
Soothing Face Pack / Mask
Rendamkan dalam pack sheet / gauze dan lekapkan pada muka selama 10 minit



Milky Jelly Moisture Cream

MILKY JELLY MOISTURE CREAM
Mengandungi ektrak botani semulajadi khas untuk anti penuaan, melembabkan dan menyihatkan kulit. Antaranya Pomegranate, Ginko Nit, Soy Nean Fermented, Cinnamon, Willow, Oregano, Vegetables Estrogen

Tekstur agak berat tapi mudah serap dan tak melekit

Hygienic packaging dalam bentuk tiub.Teksturnya agak berat dan melekit sebelum di apply pada muka...bau pun wangi. First impression...aigoooo confirm berminyak...hahah rupanya TIDAK!!!   Satu tiub ni 100g.  Harga RM67
Mudah serap, pakai nipis je..dan magic....tak melekit pun..rasa masa gebu mulus tu.

Oles nipis dah mencukupi

Selain dipakai swbagai skin care routine boleh juga diguna sebagai....

Sleeping pack / mask 
Water Shine Base ( mix dengan foundation, kulit jadi glowing, lembab dan makeup tak cake’ky dan tahan lama)
Massage Cream ( mix dengan face oil / argan oil / serum...bantu lembabkan segarkan semula kulit lepas seharian pakai makeup

Overall, HALF MOON EYES skin care set ni...memang ngam dengan kulit aku, dan effectnya natural...harga pun affordable..dan kandungannya natural tanpa bahan terlarang, korang boleh dapatkan di www.althea.kr





You May Also Like

4 ulasan

  1. wow best ni kakak. dah 30s ni mmg kena cari skincare yg moisturising.

    ReplyDelete
  2. farah suka pakai mask mmg sesuai kan untuk kecilkan pori2..bestnya tgk produk nie

    ReplyDelete
  3. Teringin nak try the toning essence tu.. 😘😘

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish