Unboxing | ALTHEA BOX #30 DUSTY ROSE

by - October 05, 2017

Althea....rasanya dah familiar sangat kot dengan kbeauty fans... Setiap bulan mesti usha, skodeng web Althea, tak pun..buka apps nya..untuk tengok hot item dan special box Althea..kan setiap bulan Althea akan keluarkan special box dengan 5-7 full size produk...memang tunggu je...haha..sebab special box ni lebih murah berbanding kita beli loose item..setiap bulan item² yang berlainan...dan kena cepat² masuk troli...sebab selalu SOLD OUT dan limited...barang best, mestilah berebut kan?  Sempena musim luruh / autumn ni..Althea keluarkan box istimewa..iaitu ALTHEA 
BOX #30 DUSTY ROSE 🌹 ... awesom....sebab siap ada 1 free gift tau...yeahhh!!!!

Althea Dusty Rose Box

Althea Dusty Rose ni ada 5 item dan 1 free gift dari Innisfree..box ni harganya RM 116 kalau loose harganya lebih kurang RM500++ . Wahhh murah kan.. Apa yang menariknya lagi...koleksi dusty rose ni...ala² romantik, color gitu...kena dengan tema autumn, dusty rose...wahhh suka² sangat. Item dalam Althe Dusty Rose Box ini terdiri daripada :

5 full size item + 1 free gift kit

Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Kit

Bare.Blanc Moisture Lock Foundation #23
Etude House Play Color Eyes #WineParty A.Concept Water Cheek Blusher #KissMe
Satin Pencil Lip Lacquer #02 Dry Bouquet With Shyan Nail Lacquer #069



Kit comel dari Innisfree
Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Kit

Kit ni comel je, yang ni lah free gift tu... Ada 3 item iaitu Innisfree Foam Cleanser , Toner dan Cotton Pad...actually kit ni untuk kawalan sebum, kecilkan pori dan lembutkan kulit. Kalau dah Innisfree, memang dah sure ianya natural dan mild pada kulit.

Foam halus, lembut dan mild pada kulit

Tones yang tak merensangkan kulit

Innisfree Foam Cleanser ni comel nya..warnanya putih..baunya pun mild aje..antara kebaikannya mampu mengawal sebum, melembutkan kulit, menanggalkan sel kulit mati dan Toner tu pun sama selain menyegarkan..semua jenis kulit pin boleh guna

Aku dah try...foam cleanser tu memang best, buihnya lembut aje, dan tak buatkan kulit muka aku jadi tegang, pedih lepas guna tu..dan nampak mulus je hehe... Toner pun tak buatkan muka aku berminyak..mudah diserap...paling best apply dengan cotton pad Innisfree yang lembut tu

Pro :
Comel, packaging convenient
Best, tak berminyak dan mudah serap

Contra:
Toner tu, bagus kalau disediakan penutup yang ada lubang kecil..so tak membazir hehe



Packaging yang nampak ekslusif
Bare.Blanc Moisture Lock Foundation #23

Ini 1st time aku cuba brand Bare Black..wahhh packaging simple tapi nampak elegan lah..paling aku suka konsep packaging nya, selalu guna yang cushion tu kan..tapi yang Bare Blanc ni..hanya ada satu lubang kecil je ditengah tu..press je..foundation keluar..jakun sekejap haha..ye lah biasa guna foundation yang dalam tube, pam je kan

3 in 1 lagi..bantu kekalkan kelembapan kulit

No cushion hehhe...

Kod 23 ni aku,  ok lah dengan kulit aku, tak gelap, tak cerah sangat. Just nice...teksturnya ringan, sejuk dan mudah je nak apply, satu layer pun dah boleh cover parut jerawat tu...bau pun mild je..dan paling penting...tak oily..kulit sensitif, berjerawat macam aku ni memang tak sesuai kalau oily² ni. Paling win..ia ada water capsules, smooth finishing, anti aging, dan ada SPF30/PA++ memang bagus untuk kulit

Sebelum dan selepas

Yang ni aku test cover pada eye liner...nice kan


Pro :
Saiz ngam, comel
Coverage ok, muka nampak smooth, tak oily
Mudah diratakan even hanya pakai span

Contra :
Untuk dapat full coverage bagi muka berjerawat lubang²..kena apply lebih 1 layer



New release dari Etude House uolsss
Etude House Play Color Eyes #WineParty

Wahhh ni new release item tau..wahhh bertuah rasa hehe. Packaging..cutenya...gambar² wine..anggur gitu..ikut tema..kata #wineparty kan... Tapi no worries...tak ada bahan unsur alkohol pun..just color je ala² wine...

Cantikkan pigment nya... #TanganBella

Nice shimer and sheer but little powdery

 Ada 10 shades pallete...sheer dan shimer...wahh color² ni best kalau buat smokey eyes makeup kan. Oppsss masa unbox, nampak macam certain² eyeshadow pan tu macam² goyang² ...ingatkan nak tercabut..tapi okay je..cuak pulak kan

Cantikkan color nya..even tak blend bebetul hehe

Memang best sebab color² ni pigment cantik bila apply pada kelopak mata...lembut je..tapi aku lebih suka apply guna berus yanh disediakan dan blend guna my own makeup brush..lebih rata kot... Kena banyak bereksperimen...try lagi..mix color² ni

Pro :
Warna, pigment cantik..halus..lembut..mudah di blend

Contra :
Color pallete agak powdery...berhabuk



Chicky packaging lol
A.Concept Water Cheek Blusher #KissMe

Wahh biasa guna blusher jenis powder, cream je...tak pernah try jenis liquid macam A.Concept Water Cheek Blusher #KissMe. Risau juga..sebab muka ni jenis berminyak..risau nanti nampak terlalu oily atau melekit...aku suka packaging..comel..botol kaca pat segi ni, sekali pandang macam botol nail lacquer kan...ianya oil base dan water fix tekstur. Bau nya best sangat...fresh

Oil base 

Hah gitu cara² nya

Wahh lagi senang diapply rupanya..just shake dan dot sikit pada pipi..dan ratakan guna jari, berus atau span. Aku prefer guna jari..wahh natural giler kaler dia..ringan..halus sejuk...tapi...awas...dah dot dekat cheek cepat² blend tau...nanti kaler tu stuck dekat dot tu..jadi bertompok hehe

Pro :
Senang nak control ammount, dengan berus lembut
Color yang fresh, natural.. Tak melekit

Contra :
Perlu blend, ratakan betul² pada cheek yang berlubang bekas jerawat, kalau tak, akan nampak bercapuk




Ultra slim sangat

Satin Pencil Lip Lacquer #02 Dry Bouquet
1st impression, eh ni untuk lips ke?  Nampak macam eye liner je kan..sebab halus. Saiz nya ergonomic, ultra slim sangat...AWAS midah terselit celah² bag makeup nanti hehe. Weh halusnya berus..3mm je..macam susah je nak apply nanti pada bibirkan...

Berus halus..tekstur ringan

Senang nak buat lip line

Baunya best sangat...mild..sweet je..wahhh color ni mewah sangat..effect semi matte finish ni memang aku suka..tak delah matte, glossy sangat..dan bibir rasa lembut..lembab sebab ada kandungan shea butter dan jojoba oil didalamnya

Pro :
Berus halus tu, memudahkan untuk buat lip line
Color cantik, finishing awesome, bibir lembab
Saiz comel

Contra :
Berus agak kecil, dan kena mereng² kan berus untuk apply seluruh bibir
Tak waterproof...huhu..mudah tertanggal..even 1-2 jam pakai


Nice color and glossy

With Shyan Nail Lacquer #0069
Eh risau pula gelap sangat warna nya...aku tak suka pakai yang color gelap²...macam gothik sesangat kan. Tapi surprisely..just nice je..nude color..romantic rose gitu. Baunya sama aje macam nail laquer yang lain..hehe..Cuma effect glossy nya cantik sangat uolsss. Satu layer pun dah awesome dah...boleh tahan 2 minggu katanya..itu tak sure lah, sebab aku pakai tak sampai berjam pun haha... #PAKAINAILLAQUERTAKBERMAKNATAKSOLAT gitewww


Glossy kan...kuku rasa tak lemas...best

Pro :
Effet glossy yang cantik..natural color
Mudah, cepat kering
Kuku tak rasa rimas, bersalut sangat...kuku tak lemas.. Tak rasa ada coating

Contra :
Baunya agak kuat..kalau boleh less kan kot..huhu

Overall aku recommend sangat Althea Dusty Rose Box ni pada korang dah lah murah..pastu item memang best lah weh Dari brand² ternama...hot kat Korea tu..color cantik²...lengkap dari skin care sampai ke barangan makeup..kalau nak box lain pun okay je..banyak piliha. Tapi kena cepatlah sebab Kebiasaannya selalu SOLD OUT hehe..cecepat ke :


Website 
Facebook 




You May Also Like

4 ulasan

  1. Althea ni memang mengundang betullah haha

    ReplyDelete
  2. kalau beli barang dari Althea kan,ada cas kastam tak? sebab biasa bila baca kat negara luar ada yang kerajaan diorang apply cas kastam..selalu guna khidmat personal shopper kat korea je untuk beli barang..kalau nak cuba, try singgah SeoulNextByYou / Koreasnbymalaysia.com :)

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish