Kelas Mekap Murah Di Bangi

by - November 01, 2017

Kelas mekap murah di Bangi by MUA Nadia dan MUA Onie. Ehhh korang suka make-up tak ? Korang ebelajar mekap kat mana ? Murah tak ? Ke belajar online, youtube je.... Wahhh dasyat lah korang pandai ikut..macam aku, memang kena ada tuto depan mata hehe. Last week sempat join kelas mekap, di Bangi...invited by MUA Nadia dan Oni...kelas mekap ni khas untuk beauty blogger, kami 7 orang semuanya, kelas secara demo dan hands on...memang best hehe. Kiranya demo dan praktikal lah. Baru puas kan

Makeup Class Bangi, Selangor

Dalam kelas ni, kami diajar teknik makeup , untuk Natural Look dan Half Moon Cut Crease. Memang tengah trending dua makeup look ni kan.

Teknik mix foundation dan face oil

MUA Nadia fokus ukir kening

Natural makeup look by MUA Diana...seronok tengok..dapat tips dan info baru untuk buat makeup tahan lama, tak bercapuk, tak cake’ky dan ukir kening cantik dan bersih even jenis kening lebat. Dapat juga tips buat prep, baking  contour yang bagus, bagi effect makeup lebih cantik.


Tekun nya hehe..semua alatan disediaka.. Tadah muka je nak belajar


Half Moon Cut Crease by MUA Onie....yang ni memang melopong aku tengok..sebab agak heavy, dan complecated bagi aku yang beginner ni. Tapi best sebab boleh tengok sendiri cara mix colour eyeshadow, blend semua tu. Memang cantik kalau pandai buat makeup look ni.

Part² penting untuk apply concealer

Dalam kelas ni, kedua MUA ni banyak gunakan produk local, original dari MUA Malaysia...contohnya eye makeup dari AishahMasram, Rose Tyara Foundation, FAME, amora, Suci Lipmatte, Vitamin C by Annona, berus mekap by LMBeauty dan banyak lagi.

Hah gitu, main mekap² sambil pakcik grab tunggu bawah

Lepas siap kedua makeup look tu, turn kami pula touchup muka sendiri..boleh pilih antara makeup look tadi..dan aku pilih natural je...sebab balik naik KTM heheh...kang terkejut train tengok mekap tebal hehe. Still dalam proses belajar.... Banyak perlu difokuskan terutama blend foundation untuk cover lubang jerawat ni selain kening tu...

Natural Look by MUA Nadia

Half Moon Cut Crease by MUA Onie


Hasil sentuhan kedua MUA pun tersangat kreatif, cantik dan menarik. Korang boleh refer dekat IG, FB dorang, tengok hasil kerja mereka. Sebenarnya kalau korang nak book mekap, atau nak join kelas mekap mereka pun boleh, korang stalk je social media dorang, kat sana banyak info hehe. Dan rezeki kami semua, banyak sponsored gift dari penaja hebat..memang best sangat...dan tak sabar nak try walaupun selalunya Try and Error hahah

Antara penaja tersebut :

Pages : Make Up by Onie Yusof
Ig : onieysf
Fb : onie yusof

Pages : Makeup by Nadia Zainol
Ig : iamnadiazainol
Fb : Nadia Zainol


Pages : LM Beauty Cosmetics
Ig :lmbeautycosmetics
Fb : Nurliyana Abd Malik


FB page: GlowCSkin
Ig: GlowCSkin
No phone: 011-10404225

Pages : Chadiyus anggun enterprise
Ig : Ig Chadiyusaishah _shop


Pages : zulaikha zulkifli
Ig : zulaikhazulkifli
Fb : zulaikha zulkifli


Ig : izxati_
Fb :
013-3365587

You May Also Like

2 ulasan

  1. Cantik la. Kak ainn pn makin advance make up blh ajar liz nnt

    ReplyDelete
  2. Wah..bestnya. Teringin nak belajar mekap look half moon cut crease.

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish