Review blackhead vacume

by - November 17, 2017

Review blackhead vacume | Actually lama dah trending dengan blackhead, pore vacuum ni. Ramai juga beauty blogger yang suggest kan beli,  tapi masa tu mahal lagi kot ratus², maklumlah barang tengan in kan heheh.

Blackhead Vacuum Review

Sekarang dah macam² brand ada, harga pun macam²....ada yang belasan ringgit sampai lah ratus ringgit...kena pandai² survey ok...yang paling penting...kena baca review pengguna sebelum tu, Boleh tengok di youtube....jangan terkena yang brand tak kuat kuasa sedutan, vacuum tu, rugi je nanti.

Mulanya order di Lazada dalam RM50+ kot, tetiba je order ti di cancel Lazada, so beli pula di Shopee...RM40+ ...memang tak sampai seminggu dapat, tip top..cepat.



Aku beli cap Comedo Vacuum, ada 4 header boleh laras....3 tu sama je fungsi untuk keluatkan blackhead semua, yang macam kasar, tu untuk exfoliate kulit kasar tu.

Ada 3 valume, kuat vacuum nya, best..aku excited lebih...ambik kau, lebam muka macam kena bekam haha....tipsnya tak boleh statik pada satu² tempat terlalu lama, mula dengan volume 1 dulu hehe.

Rechargeable blackhead vacuum ni, siap ada cable...caj je guna power bank..sempoi, body lawa, bunyi ok lah, slow daripada bunyi hairdryer haha....paling penting memang mampu sedut segala blackhead , jerawat pasir, jerawat batu, jerawar nasi..whitehead....even minyak dimuka.....walaupun tak 100%

Nak efektif lagi, steamkan,  wapkan muka sebelum vacuum blackhead tu...dan Lepas guna, pakailah serum.ke, essential oil ke bagi lembutkan dan rehatkan kulit tu. Cara cuci mudah je, tanggalkan header tu,  cuci dan keringkan. Memang berbaloi beli......

You May Also Like

2 ulasan

  1. uih...bestnya lah kan...teringin gak nak beli ni..geram blackhead kat hidung ni..rajin bebenau membiaknya

    ReplyDelete
  2. Wah macam menarik je blackhead vacum ni , kulit muka ni whitehead selalu sangat bertepek di tepi hidung, memang dah lama tercari2 vacum yg sesuai . Kejap lagi godek-godek shopee

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish