Tempahan Baju Melayu, Kurta, Pakaian Lelaki Secara Online | Aplikasi Mobile CUSTLR

by - November 06, 2017

Tempahan Baju Melayu, Kurta,  Pakaian Lelaki Secara Online | Aplikasi Mobile CUSTLR | Kalau bab beli baju untuk abah, suami, atau adik lelaki...dulu biasa beli yang jenis ready made je...senang kan...tak pun beli kain pasang, then upah tailor untuk jahit.

CUSTLR mobile apps memudahkan urusan tempahan baju

Tapi tu lah, kalau nak beli ready made, kadang tu, saiz tak ada, warna tak ada....kalau dari tailor pula...harga agak mahal... Risiko salah jahit lah, lambat siap lah kan...tu belum masalah beli di shopping online, kadang saiz tak sama dengan badan...huh stress tau...tapi lepas tahu boleh buat belian baju dengan aplikasi mudah alih CUSTLR...terus senyum leret..Sebab boleh beli,  ukur baju tu sendiri...

Packaging style sangat, dengan black box dan tagging.  Disertakan dengan tali pengukur

Tagging CUSTLR


CUSTLR adalah aplikasi pertama di Malaysia yang membolehkan kita buat tempahan, beli baju lelaki secara atas talian dengan membuat ukuran sendiri dan 100% dijamin fit untuk semua. Tapi pakaian lelaki je lah, macam kemeja, Baju Melayu, Kurta dan banyak lagi.

Step mudah untuk buat belian pakaian lelaki melalui CUSTLR mobile apps

Memang senang,  cepat dan dipercayai servis dari CUSTLR , dijahit oleh mereka yang berpengalaman tau . Apa yang best nya, kita dah ibarat macam tailor, sebab kita boleh pilih warna, jenis collar, jenis cuff, dan saiz ukuran. Jangan bimbang, sebab saiznya adalah tepat dari inci, sentimeter dengan teknologi algoritma. Selain ada kaedah ukuran A4 Fit, Auto Fit dan Standard Fit S,M,L,XL . Cara bayaran pun mudah hanya dengan credit, debit dan internet banking.


Cara buat belian pakaian lelaki melalui mobile apps CUSTLR :


  1. Download aplikasi di Google Play Store https://play.google.com/store/apps/details?id=my.com.makefit
  2. Sign up, letak semua details
  3. Pilih jenis baju yang korang nak, pilih jenis collar, lengan, tetapkan saiz
  4. Buat bayaran 
  5. Pihak CUSTLR akan email, untuk confirmkan tempahan dan akan bagi order no dan bila dah siap akan diberi tracking no...
  6. Tunggu tempahan korang sampai dipintu rumah

Cantik terletak di badan...metarial selesa dipakai

Ni, Kurta untuk papa dorang. First time tau pakai kurta...pilihan warna biru...material fabrik ni cantik sangat, tebal tapi sejuk tau 30% linen 70% cotton..selesa sangat nampaknya..kualiti setanding butik mahal

Jahitan pada collar, cuff, poket yang kemas

Design cantik sangat, yang ni Kurta Original, collar, cuff semua aku pilih yang basic...boleh tengok jahitan yang kemas...terutama penghujung jahitan tu, tak ada masalah benang² berbulu, terjuntai....butang pun dijahit teliti.... Paling best memang senang dicuci dan digosok serta tak mudah renyuk
..tapi tu lah, kalau boleh lepas ni pihak CUSTLR tambahkan pilihan warna dan sediakan tempahan untuk seluar juga.

Dan special untuk korang...DISKAUN BELIAN  10% bila shopping di CUSTLR dengan memasukkan kod : DARWIISH10

Google Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=my.com.makefit  

Website:
https://custlr.com/  

Instagram: https://www.instagram.com/custlr.app/ 

Twitter: 
https://twitter.com/custlr 

Facebook: https://www.facebook.com/Custlr-106291836637536/ 

You May Also Like

6 ulasan

  1. model dia hehehe.. tu kempis perut ker hahahah.. lawa lah jahitan dia kemas sungguh

    ReplyDelete
  2. Wow boleh order macm ni juga ye. Zaman moden mcm2 boleh

    ReplyDelete
  3. nampak kemas jahitannya... boleh usha nanti utk suami la

    ReplyDelete
  4. kita suka sangat. material dia bagus giler..hubby suka sangat !!!!

    ReplyDelete
  5. Luqman beli baju melayu. Baru jer beli. hehe

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish