BENTODON | Japanese Food Delivery

by - December 28, 2017

Bentodon | Biasanya kalau nak teringin nak makan makanan Jepun, mesti kena ke restoren, mall atau hotel kan. Kena time malas tu, jawab nya tak merasa lah huu. Aleh² pesan fast food je haha. Tapi mulai Jan tahun depan kita boleh menikmati aneka pilihan makanan Jepun...di rumah atau dimana jua..call...pre-order dan tunggu makanan sampai di rumah..yeahhh



Bentodon merupakan food delivery yang menjual pelbagai makanan autentik Jepun. Terdiri daripada 9 pilihan bento,  9 pilihan don / donburi dan 3 vegetarian. 

Apa beza bento dan don?  Ohh bento tu hidangan disediakan dalam bentuk ' lunch box ' nasi berasingan dengan main dish dan side dish semuanya. Kalau don / donburi pula disediakan didalam mangkuk besar, nasi dan main dish bercampur.... Cam tu lah.

Aneka pilihan makanan Jepun

Makanan di Bentodon hanya dimasak selepas pesanan dibuat bagi mengekalkan kesegaran,  kualiti makanan..so kena pre-order dulu. Dan Bentodon ni bukan fusion punya masakan tau, ia authentic..kiranya memang rasa Jepun sejati lah....dan ianya disediakan sendiri oleh Chef Shoimi yang dah 18 tahun dibidang masakan Jepun.

Sake Teppanyaki 

Boleh tengok porsi makanan dari Bentodon ni punyalah banyak dan mengenyangkan. Yang ni ada Salmon yang di grill atas iron plate,  sos special tu memang best...yang giler salmon wajib cuba...fresh sangat

Wafu Hambugu..juicy giler patty beef tu

Char Grilled Soba 
Memang mengenyangkan dan berbaloi dengan harga. Harga makanan di Bentodon serendah RM20 macam tu...okay kan...

Sushi Maki 

Tak Japan lah kalau tak ada sushi hehe. Ada mix of sushi roll..memang fresh..sebab boleh rasa seaweed nya masih rangup, dan harap lepas ni Bentodon akan menyajikan lebih banyak pilihan sushi...sebab ramai peminat sushi ni...


Gyu Don 

Inilah hidangan don / donburi....wahhhh banyaknya....besar tu mangkuknya. Hirisan halus daging lembu, dengan campuran sayuran..memang menyelerakan

Smoked Duck Tomago

Tori Katsu Curry 

Unagi Kabayaki 

Golden Tendon 
Itulah antara menu yang boleh korang nikmati. Bukan hanya hidangan berasaskan ikan, ada juga pilihan makanan berasaskan daging lembu, seafood dan vegetarian. Dan ianya dimasak menggunakan bahan yang Halal.

Ohh ye Bentodon turut menerima tempahan order atau catering untuk pejabat, majlis² , korporat semua tu. Untuk sebarang pertanyaan...boleh hubungi Bentodon di :


BENTODON
Web:http://www.bentodon.my
Pertanyaan dan tempahan:+6017-882 2285


Waktu penghataran :
Lunch 🚀 11:30am – 12:30pm / 12:30pm – 1:30pm
Dinner 🚀 6:30pm – 7:30pm / 7:30pm – 8:30pm

Terma dan syarat :

Order:
  • 2x - Main Dish (Free Delivery)
  • 1x– Main Dish (Charge Delivery: RM 5.00 per order)



Delivery:
  • Radius: 5KM to 10KM – Petaling Jaya Area only (Free Delivery)
  • Radius: Above 10KM (Delivery Charge: RM 5.00 per order)
  • Kuala Lumpur Area (Delivery Charge: RM 5.00 per order)
  • Min: 6 Main Dish (Free Delivery)


You May Also Like

4 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish