TASNEEM NATUREL BABY BALM | REVIEW

by - December 20, 2017

TASNEEM NATUREL BABY BALM | Balm antara yang wajib ada dalam emergency kit di rumah kami. Bukan setakat Adam dan Bella saja yang kerap gunakan balm malah kami suami isteri...mana taknya...kadang selesema, batuk, sakit kepala la apa lah... 1 set Tasneem Naturel Baby Balm memang dah selesai masalah

Set lengkap Tasneem Naturel

Kenapa balm?  Kenapa Tasneem Naturel?  Balm ni molekulnya lebih halus, mudah serap berbanding minyak angin  losyen panas semua tu....dan Tasneem Naturel ni diperbuat daripada bahan yang selamat, bebas kimia, SLS, Paraben, Halal dan mengandungi minyak essential berkualiti tinggi..thats why harganya agak mahal..tapi worth it....RM49 untuk 18g balm.

Tummy Time memberikan kelegaan pada perut

Tummy Time Balm
Melegakan kembung perut, masuk angin, sembelit, cirit birit, ketidak hadaman.
Ingredients :-Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Ginger, Peppermint, Junipers, Fennel, Lemongrass, Anise, Patchouli, Tangerine, Lavender



Sleep Time menjadikan tidur lebih lena dan nyaman

Sleep Time Balm
Membantu tidur lebih lena,  menstabilkan hormon tidur
Ingredients :-Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Cedarwood, Lavender, Vetiver, Chamomile, Orange, Marjoram, Bergamot, Ylang Ylang



Coughflu Time melegakan batuk dan selesema

Coughflu Time Balm
Melegakan batuk, selesema, mencairkan kahak, melegakan asthma, resdung, menurunkan suhu ketika demam.
Ingredients :-Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lemon, Orange, Eucalyptus, Lavender, Cypress, Tea Trea, Frankinsence




Calm Time menenangkan emosi

Calm Time Balm
Mengatasi masalah  tantrum, membuatkan anak lebih tenang, mengawal emosi & stress, mengatasi keletihan, lebih fokus
Ingredients :-Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lavender, Orange, Mandarin, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Roman Chamomile

FYI, aku suka sangat yang Calm Time tu, kalau rasa stress, sakit kepala , sapubke pada pergelangan tangan, pada nadi tu, belakang telinga, tulang belakang...memang melegakan..baunya pun memang menenangkan, paling best tak melekit dan kepanasannya bersesuaian dengan seisi keluarga.

Hari tu Adam tidur,  macam tersumbat hidung.aku pun try oles Coughfly Time pada batang hidung, dada dan belakang..Alhamdulillah...terus lena...tak ada bunyi dah...dan No worries...tak merengsangkan kulit terutama kulit baby dan tahan agak lama, 2-3bulan bergantung cara penggunaan kita..dan comel..senang selit dalam bag

Untuk sebarang pertanyaan, belian korang boleh terus ke :

Website
http://www.tasneemnaturel.com/

Facebook
https://www.facebook.com/tasneemnaturelhq/

Instagram
https://www.instagram.com/tasneemnaturel/

Whatsapp
011-2096 4665

You May Also Like

5 ulasan

  1. Ya Allah..memang best sangat Tasneem Balm ni. Kami sekeluarga dah falling in love

    ReplyDelete
  2. Balm Calm time tu memang best.. Sangat-sangat membantu untuk menenangkan..

    ReplyDelete
  3. produk terbaik untuk seisi keluarga harus la ada dalam seiap rumah ni

    ReplyDelete
  4. Memang perlu ada dalam setiap rumah balm Tasneem Naturel ni. Rose sendiri suka sangat sleep time!

    ReplyDelete
  5. Tak sabar nak cuba balm tasneem ni.

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish