Vella Cosmetic's Ultra Hydro Sun Essence Review

by - December 01, 2017

Krim pelindung matahari..biasalah dengar dan pakai...tapi kalau essence tu tak biasa lagi kot. So ini my first time cuba Vella Cosmetic's Ultra Hydro Sun Essence dari Althea,  nampak cute saja packagingnya tetapi mantap sebab bukan saja bertindak sebagai suncare tetapi skincare juga. Kora 2 in 1 gitu, jimat kan. 

Vella Cosmetics Ultra Hydro Sun Essence


Vella Cosmetic's Ultra Hydro Sun Essence mengandungi 30 ml dan didatangkan didalam botol plastik. Kan bagus kalau botol ni lut sinar, so senang kita nak tengok isikandungannya. 

Awas korang jangan jadi macam aku, gelojoh haha..buka² penutup botol ni, terus meriah keluar essence nya...sebab ia bukan jenis krim yang heavy macam sun protector tu...tekturnya ringan, halus macam air.... Patutlah hehe...ia mengandungi 61% Hawaiian Kona deep ocean water serta SPF 50+ dan PA+++

Tekstur ringan, halus, mudah serap


Warnanya seakan kuning² cair tu, tapi satu masalah besar buat yang tak sukakan wangian atau yang tak tahan pada bau yang kuat. Macam aku memang tak berapa suka, sebab wanginya agak kuat...huuuu
Yang lain tak ada masalah....nak apply pada muka pun mudah, cepat serap dan tak melekit

Saiz mini, mudah dibawa kemana saja


Antara kandungan Vella Cosmetic's Ultra Hydro Sun Essence :
Coconut, Sunflower Oil, Avocado, Aloe Barbadensif Leaf Extract, Nhyphaea Alba Flowe Extract

Dan paling penting Vella Cosmetic's Ultra Hydro Sun Essence  bebas paraben, benzophenone, phenoxyethanol, triethanolamine, mineral oils, artificial flavouring agents atau pewarna ,bersifat hypoallergenic

You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish