HORIEN EYE SECRET 38 % 1 Day Color Lenses Review

by - January 16, 2018

Hai uolsss... Nak tanya korang pernah tak rasa atau alami situasi macam ni, makeup sudah, touchup pun sudah...tapi still nampak ' kurang ' hehe... Salah satu tipsnya silalah pakai color lens haha. Confirm naik seri terus muka, nak pula part mata tu, terus terpancar kaler eyeshadow, mascara semua...😅 Sekarang aku memang tengan ' in ' sangat lengan soft lens / contact lens dari HORIEN EYE SECRET

HORIEN EYE SECRET Daily Lens

Kalau korang perasan, sebelum.ni aku ada share post, review Horien Eye Secret Monthly punya lens...boleh refer kat SINI . kalau nak tahu, HORIEN ada produk baru tau iaitu HORIEN EYE SECRET 38 % 1 Day Color Lenses . Daily color lens gitewww

4 pilihan warna HORIEN Day Color Lenses

Packagingnya comel dan praktikal

So HORIEN 1 Day Color Lens ni function nya lebih mudah dan hygiene...pakai sehari je, lepas tu buang.... Mesra travel kan. Dalam setiap box ada 10 keping lenses... Dan edisi terbaru ni didatangkan dengan 4 warna menarik iaitu warna² yang agak earth, natural, nude gitu seperti true Green, True Black, True Coco, True Brown dengan aspheric design membuatkan lens lebih cantik

Warna, design, saiz HORIEN Daily Lens yang menarik

Istimewanya HORIEN EYE SECRET berbanding yang laim

Sebab aku terjebak dan tak boleh ' move on ' dengan HORIEN EYE SECRET 38% 1 day Color Lens sebab :


  • 38% Water Content - Contact lens lebih lembut, lembab dan mata pun selesa even pakai lebih dari 4 jam dari kebiasaan aku
  • Sodium Hyaluronate & Trehalose - Mata sentiasa lembab, tak kering dengan formula pelembapan yang natural ni

Halus, lembut, lembab je lens HORIEN



  • BMW 3D Wrap Technology - Colour additives are wrapped by HEMA,so tak perlu risau dengan isu kaler turun,  pudar kena anak mata
  • UV Protection Function - Melindungi mata dari bahaya UVA and UVB  
  • Kaler yang cantik, saiz yang tak nampak fake
  • Mudah, selamat dan harga yang berpatutan
  • Mudah untuk dipakai.dan ditanggalkan

Hah begiteww 😅 suka sangat kaler ni


Paling aku suka True Green, warna hijaunya takde lah terang sangat, macam ada mix dengan coco dan grey..rasa dan nampak lawa dan sesuai dengan natural makeup ataupun yang heavy²

True Black,  seriously aku ingat akan jadi macam mata hantu hitam sangat..tapi kust nice je, mungkin sebab saiz nya 14.2 diameter, saiz standard... Lawa lah pula, dah ala² anime je

Abaikan spesis mata yang memang sedia merah tu hehe...korang prefer yang mana? 

True Coco ni aku perasan macam ada oren² sikit, lawa ring lens ni...suka..penampilan nampak lebih berani...macam kena je kalau ngam kan dengan lipstik yang merah² tu...rasa energetic gitewww

True Brown ni pendapat aku saCngat nice, sesuai untuk pakai seharian...hantar anak sekolah 😅 ke pejabat atau bagi yang baru acah² nak pakaimlens yang ada kaler....serius beb...nice je

Lawa kan korang.... Hah jangan lupa jaga kebersihan tau, supaya kita terhindar dari bakteria, jangkitan di mata semua tu....ingat tu..cara pemakaian, penyimpanan dan cuci contact lens juga kena betul....dan kalau nak tengok lagi banyak jenis, corak,  kaler, even yang clear lens dari HORIEN...korang boleh terus lawati :




Penafian : Ulasan ini adalah dari hasil percubaan sendiri, hasil dan tindak balas mungkin berbeza mengikut individu

You May Also Like

3 ulasan

  1. last pakai lens tahun 2015 tu masa kahwin hhehhee.

    ReplyDelete
  2. Mama suka color yg no 2 Tu. Mcm hazel kut

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish