Kelas Mekap SUE MELATI | Makeup Artis Malaysia

by - January 18, 2018

Seingat aku ni kali keempat dah aku join makeup class hehe, still belajar dan terus belajar. Makin banyak belajar, makin banyak kekurangan diri yang kita bakal nampak...tak salah untuk kita improve kan diri kan.... Kali ni special sangat sebab berkesempatan sertai kelas mekap bersama makeup artis Malaysia yang fofulerrr tu, siapa lagi kalau bukan SUE MELATI

Pada yang kurang familiar, SUE MELATI merupakan MUA yang memang kerjanya makeup touch up artis² Malaysia...dan selalunya untuk rancangan tv seperti muzik-Muzik, Nona, Clever Girl semua tu, korang stalk ke ig, fb SUE MELATI...  Muka artis je dia touch up..hebat kan

Sue Melati | Makeup Artis Malaysia

Selain tu, SUE MELATI memang aktif menganjurkan kelas² makeup diseluruh Malaysia dengan harga dan pakej menarik. Antara kelas makeup yang dianjurkan : 

  • Profesional makeup 
  • Basic to advance 
  • Personal/Group coaching 

Memang meriah peserta ramai yang hadir

Semua tekun tengok, belajar skill Sue Melati

Kelas mekap pada hari tu, bertempat di Sungai Buloh...dihadiri oleh ramai peserta berdaftar dan puluhan rakan beauty blogger. Apa yang lagi specialnya, kami dapat melihat dan menggunakan sendiri produk SUE MELATI.  Ya!!!  dah ada produk sendiri uolssss... Ada SUtE MELATI Foundation, Oil Penarik Seri Wajah dan Makeup Brushes

SUE MELATI Foundation

Minyak Penarik Seri Wajah

Makeup brush SUE MELATI


Best kelas mekap SUE MELATI ni sebab bukan hanya demonstrasi, tapi hands on juga, means lepas kita tengok demo, kita akan makeup muka sendiri lepas tu...dan dipantau oleh SUE sendiri...tempat pun selesa, suara jelas, produk² yang digunakan best² dan ofkoz lah banyak trick dan tips yang dikongsikan

Sentuhan solekan yang kemas, cantik dari SUE MELATI



Antara tips yang masih segar dalam kepala ni haha.... 
  • Skin care steps sebelum apply makeup
  • Pemilihan warna eye shadow
  • Pemilihan tone foundation yang betul
  • Tips cover double chin haha
  • Cara tak bagi mekap tak nampak cakey
Hahhhhh banyak sangat lah, yang sempat record, aku record...yg tulis pun tulis haha..nanti kena refer dan practice lagi. 

Dalam kelas mekap tu, kami semua try SUE MELATI punya foundation, minyak naik seri dan brush nya.... Wahhh classs....berkualiti beb dan yang penting ada Halal JAKIM

SUE MELATI Foundation 
  • Ada Vitamin C dan E
  • Matte dan waterproof
  • Full coverage
  • Anti aging
  • Bantu kecutkan jerawat, pudarkan parut
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Sesuai dengan tone kulit Asia
  • Sapuan lebih kemas dan cantik dengan gunakan SUE MELATI makeup brush  

Hah gitewww



Korang boleh tengok hasil SUE MELATI merupakan MUA yang memang kerjanya makeup touch up artis² Malaysia...dan selalunya untuk rancangan tv seperti muzik-Muzik, Nona, Clever Girl semua tu, korang stalk ke ig, fb SUE MELATI...  Muka artis je dia touch up..hebat kan
penggunaannya, habis segala dark spot, eye bag kena cover..ni aku tak lapis dengan loose powder pun...tekstur lebih ringan bila kita mix dengan any serum atau face oil dan nak lebih cantik warnanya boleh mix dengan warna foundation yang lebih gelap

Berbaloi bila join mekap class macam ni, MUA yang mesra, ramah, riuh, tak lokek ilmu, dan banyak berkongsi ilmu beserta sijil penyertaan. Memang best dan akan cuba practice tips baru dari SUE MELATI hehe...korang boleh tengok next class di :



Hubungi : 018-2090617
IG : Sue Melati




You May Also Like

6 ulasan

  1. sat lagi makin PRO lah dia bermake up...kelas ko jah..heehe

    ReplyDelete
  2. Kak aiin mesti suka foundation dia kan.. wewee flawless la lepas.ni

    ReplyDelete
  3. Ain mmg terror makeup lg cantik bljr dlm kelas Sue Melati

    ReplyDelete
  4. Suka MUA Sue Melati. Dia ajar ikhlas je datang dan terangkan. Ingatkan kelas tutorial guna model pastu pepandai ko la nak mekap. Tetiba ada praktikal. Ajar lg juga tu. Tang buat kening tu kelakar. Tapi best wo dia Kasi pinjam Huda Beauty. Hahaha

    ReplyDelete
  5. terus nampak mcm MUA Pro bila pakai foundation ni kan? hehe

    ReplyDelete
  6. Sangat sesuai minyak penaik seri sue melati untuk kulit kering macam akak. Lps menggunakan nya skrg muka dah glowing dan licin je nampak. Dah yakin skrg ke pejabat.

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish