3 PLASTIK BAJU RM10 DI TAPAUSAB JALAN JALAN JAPAN, ONE CITY

by - February 27, 2018

33 helai baju hanya RM 10 ???? Ya...hanya di TaPauSab event Jalan Jalan Japan . Baru ni sempat juga aku singgah ke event TaPauSab...Jalan Jalan Japan, One City Rugi tak pergi tau, sebab dengan hanya RM5-10 kita dapat berpuluh² helai pakaian wanita atau kanak².

Jalan Jalan Japan merupakan gudang yang menjual barangan prelove direct dari Jepun. Bukan hanya pakaian, tapi bermacam produk ada, mainan,buku, alat sukan, barangan dapur dan lain²

TaPauSab, Jalan Jalan Japan, One City

Setiap hujung bulan, Jalan Jalan Japan akan adakan satu hari TaPauSab event dari pukul 10 pagi - 10 malam. Bayaran RM5 untuk satu plastik...bukan sehelai tau...1 PLASTIK!!!  sumbat lah banyak mana pun baju yang korang mampu. RM10 untuk 3 bag plastik

2 tingkat, Jalan Jalan Japan ni, luas sangat

1 plastik RM 5.... 3 plastik RM10
Aku ingat sampai lewat tengah hari, dah tinggal rak aje, rupanya tak weh...sebab setiap 1-2 jam staff Jalan Jalan Japan akan stock up baju² tu, kiranya, akan ada setiap masa. Hoooreyyy

Memang ramai, so kena cepat grab, kalau lambat, habis haha. Baju² semua ok, dalam keadaan baik, dan ada label harga asal. Kalau pandai pilih dapat yang brand mahal punya, sebab dorang campur, ada tshirt, jeans, coat semua.



Dah siap sumbat, nanti cashier akan seal

Haha sampai 33 baju yang aku sempat grab..dalam 3 plasrik. gilerrr sehelai jatuh 30sen je kot. Tips nya kena gulung², lipat² bagi padat baju tu, baru jimat ruang, dan kurangkan grab baju yang woolen, coat tu.

Dan aku, pilih yang betul² cantik hehe...dan cukup sifat, maklumlah dah ramai² tu...ada yang tertanggal benang kan.So kena teliti. Dan sempat juga aku tanya dorang yang datang tu, rupanya dorang selalu set time, datang TaPauSab ni, dan sanggup tunggu setiap jam...untuk grab koleksi baru, dan ada yang buat jualan semula di online...wahhh bijak buat duit


Antara baju sejuk yang aku grab hehe

Sweater tenun untuk Bella dan Adam

Pun untuk bebudak ni, yang Bella tu aku pairkan skirt ngn top tu

Long sleeve macam² warna

Cantik kan...tu lah kena cepat grab, dah penuh bakul baru pilih...sebab kalau terkial² memang dapat yang biasa² je hehe..dan memandangkan Jepun negara sejuk, bajunya banyak yang tebal², berkait, coat, sweater gitu...

Ladies cutting Tshirt

Tshirt biasa

Seplastik shopping di TapauSab, satu lagi shopping barangan biasa hehe

Dah siap shopping TaPauSab...sempat aku tawaf Jalan Jalan Japan...adoiii rambang mata...pehhhhh macam² ada....baju serendah RM1...mainan bebudak, barang baby, paling aku nak juling mata, part hiasan dan perkakas dapur..adoiiiii


Antara yang aku grab..serendah RM1-3

Adoiii...seriously weekend nak ajak abang repeat haha...nak cari periuk, jug, teko, pet cage....mmmm macam² lah haha..hari tu tak sempat....tapi nak.ke Jalan Jalan Japan, Shamellin Mall pula, kita tengok apa yang best kat sana.

Jalan Jalan Japan

FB Page : Jalan Jalan Japan

Jalan Jalan Japan One City :
Level 1A (Block A) Sky Park @ One City, 47650, Jalan USJ 25/1A, One City, 47100 Subang Jaya, Selangor

Jalan Jalan Japan Shamellin Mall :
Unit L3 Level 1Shamelin 56100, 032, Jalan Wangsa Perdana 1, Au 3, 53300 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur

You May Also Like

7 ulasan

  1. Wa seronok lah... kalau tau brg2 dia dekat online..boleh lah jd personal shopper pulak..hahaha

    ReplyDelete
  2. Sally baru je blk ni haaa dr Shamelin..hahahaha

    ReplyDelete
  3. perghhh bestnya shopping sakan
    jealous nih tengok
    haha

    ReplyDelete
  4. wah..bestnya..syoklah memilih kan...nape kt jb takde..hehe

    ReplyDelete
  5. best rambang mata sebab JJJ ne luas

    ReplyDelete
  6. wow bestnya jimat nohh...ishh kalau dkt boleh p dah..

    ReplyDelete
  7. Uish besttt! Tapausab ni untuk baju je ka? Kalau untuk toys pun boleh lagi syiok serbu bawa anak anak ni hehe

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish