Cara Rawat Singki Tersumbat Tanpa Panggil Tukang Paip !

by - February 03, 2018

Singki tersumbat!!!! Memamg akan bikin mood para suri rumah terutamanya haha. Memang akan spoil mood memasak semua. Lagi angin..kalau orang lain yang menyebabkan masalah singki tersumbat tu.

Normally punca singki tersumbat ni adalah dari pada mendapan sisa makanan, griss, minyak semua tu..nak pula kalau jenis tak bertapis sisa makanan tu. Even bertapis pun, risiko tersumbat tu memang ada.

Macam aku boleh tahan juga dalam setahun, maunya 2-3 kali tersumbat. Sebab tu aku tak bagi sesiap membasuh pinggan di sinki ku itu haha. Memang choiiii. Memang banyak tips untuk rawat singki tersumbat ni, jirus air panas lah, baking soda lah, coke lah...kalau yang jadi² lah..kalau tak jadi...plumber juga dicari..terbang 💰

Ubat SINGKI TERSUMBAT

Alkisah aku beli macam ubat singki tersumbat..ni... Sepatah haram aku tak paham tulisan pada packaging..tapi nampak gambar saliran sinki hehe...wehhh menjadi...bentuk bulat, putih, berbuih bila dijirus air panas..dah macam panadol soluble....tapi gerenti sinki lancar..macam kena pam tau...murah je RM5.80 ada dalam 5 ke 4 biji...Beli kat sini ok

You May Also Like

4 ulasan

  1. Bagusnya ada produk ni.. mmg leceh sinki tersumbat nak kene bersihkan.. bau je pun dah amat huh hahaa.. klu jumpa nnti nak beli jugalah.

    ReplyDelete
  2. Wah.. menarik nie.. Kena dapatkan juga.. TQ share..

    ReplyDelete
  3. selalunya dalam sebulan sekali akak akan masak air dalam periuk besar,tuang sikit-sikit dalam sinki...nanti dengan bau naik memang harum semerbak dalam aliran air tu..peh..terus pening..tapi kalau ada benda ni macam senang sikit kerja kan

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish