DIAMOND SAPINDUS SOAP REVIEW

by - February 12, 2018

Penafian : Ulasan ini adalah dari hasil percubaan sendiri, hasil dan tindak balas mungkin berbeza mengikut individu. Sekadar perkongsian sebagai bahan bacaan dan rujukan. Segala pendapat, pandangan boleh dikemukakan diruangan komen.

DIAMOND SAPINDUS SOAP | Hai korang .... hari ni aku nak kongsikan seketul sabun tapi boleh guna satu badan dan seisi keluarga boleh guna. Yuppp seluruh badan...from top-to-toe boleh guna iaitu DIAMOND SAPINDUS SOAP. Dan family aku memang tengah pakai sabun ni adalah dalam seminggu dan , hasilnya memuaskan. Dan ia bukanlah sabun biasa² ok. So nak lah share dengan korang kan....

Review | Diamond Sapindus Soap

DIAMOND SAPINDUS SOAP diperbuat daripada Sapindus Genus yang bertindak sebagai anti-bacterial, anti-inflammatory , anti-itching. Pendek kata sabun ni sesuai sangat untuk kegunaan seisi keluarga terutama mereka yang jenis kulit sensitif tu, sebab ia bersifat anti bakteria dan tidak menyebabkan rensangan pada kulit.

Bahan² alami yang digunakan


Cute je DIAMOND SAPINDUS SOAP , berbentuk segiempat sama dengan kotak bewarna keemasan, memang kena dengan nama diamond tu hehe. Packagingnya pun ok, selamat sebab sabun tu dibalut juga dengan satu lagi plastik dibahagian dalamnya beserta tarikh luput. So jangan risau akan risiko sabun rosak..dalam proses curier hehe. Oh ye, disertakan juga satu net bag, tak perlu soap case dah....

Disertakan dengan uncang net

Sebiji macam kaler diamond kan

Banyak function dan khasiat DIAMOND SAPINDUS SOAP  sebenarnya, sebab tu aku tertarik untuk cubanya sendiri. Antaranya :



  • Anti-bacterial, anti-dandruff, anti-hair lost
  • Bau badan lebih harum dengan menyingkirkan kuman, bakteria peluh semasa mandi
  • Melindungi kulit kerana ia bersifat natural, serta rendah alkali dengan pH 7.5 membuatkan kulit lebih halus dan lembut, mengecilkan pori serta anti-aging
  • Menganjalkan kulit dengan adanya ferric acid kulit jadi lebih anjal, glowing, dan elastik
  • Merawat kulit berjerawat dengan kandungan fruit acid dapat memudarkan parut jerawat, mengecutkan jerawat, kedutan, garis halus, tona tak sekata, even kulit yang kasar
  • Natural serta mesra persekitaran. DIAMOND SAPINDUS SOAP  dibuat 100% daripada bahan semulajadi , tiada bahan kimia beracun, paraben.
  • Kegunaan seluruh badan seperti dijadikan sabun mandi, pencuci muka, shampoo malahan boleh guna sebagai ubat gigi dan FYI nyamuk pun tak suka tau...sebab banyak sangat natural indgredient dalam ni


Foam halus, muka tak kering,  jerawat kecut..ilike

Setakat penggunaan sekarang..okay tak mengeringkan kulit, jerawat pun tak naik dalam seminggu ni dan baunya mild sahaja dan paling best foamnya meriah sangat dan sangat lembut. Dengan uncang net tu, lebih mudah untuk kita guna DIAMOND SAPINDUS SOAP ni, dah siap pakai just gantung je, so sabun takdelah cair dalam bekas bertakung tu kan.....cuma...dalam bentuk ketul ni, susah kita nak control ammount penggunaannya, sayang lah pulak hehe....macam membazir kalau tergosok banyak tu, ye lah, produk best mesti kena jimat haha... takut habis.....Takpe nanti kita boleh beli lagi di http://www.cm3premium.com/products korang pun boleh refer atau  dapatkan maklumat lanjut di cm3premium

You May Also Like

2 ulasan

  1. syok pulak tengok dok gosok-gosok macam tu...

    ReplyDelete
  2. Wahh best gak ni ain boleh pkai satu family..jimat jimat hehehe

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish