Sindrom Papadom Dan Emak²

by - February 09, 2018

Sindrom Papadom Dan Emak² lately menguasai diri, tambahan pula bila anak² yang dulunya dalam dakapan, kini dah sekolah huu even baru tadika, darjah 1.



Sindrom Papadom Dan Emak² adalah sindrom mak bapak yang rasa tak boleh 'lepaskan' anak²...rasa macam tak selamat, risau je pada anak². Papadom tu tajuk filem Afdlin ngan Lyana Jasmay dulu...berkisar seorang bapa yang asyik stalk anaknya..dan anak mula rimas hu

Mak² bapak² mesti mula rasa juga kan..terutama yang baru ada anak sorang dua haha. Macam aku...mula teringat mak aku pernah cakap ' masa kecil, jalan mak abah pimpinkan tangan jalan, dah besar malu pula nak jalan dengan mak abah' huuu

Moga anak² kita pandai jaga diri, dilindungi selalu....baik2 berkawan..belajar rajin². Mama papa....chayok² lepak tepi...sambil usha sikit² hehe..jangan sampai tak diintai...bahaya

You May Also Like

4 ulasan

  1. haah betull...walaupun anak buah je sy pon risau kadang2..huuhu...lagi2 mcm2 kes skrang...tp serius sedih kan cite aflin shauki tu huuuu

    ReplyDelete
  2. tulah aiin,akak kalau tinggalkan anak kat rumah pun banyak kali call..ini kan pulak bila dia bersekolah or pergi ke mana-mana...macam nak jad iafdlin pulak ni

    ReplyDelete
  3. Kita anak dah 4 pun. Sindrom mamadom ni memamg sangat menebal.

    ReplyDelete
  4. mama anak dah darjah 4 pun rasa juga sindrom ni haha

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish