Aiskrim Gulung Sedap Tapi ....

by - April 05, 2018

Aiskrim gulung rasanya dah lama dijual di Malaysia. Kalau tak silap lah, aiskrim gulung ni berasal dari Thai dan makin viral, sampai ke Amerika pun tau, tapi di urban kan lah haha. Dah nama pun gulung kan, haruslah aiskrim ni bentuknya bergulung²

Actually aiskrim gulung ni disediakan dengan cara 'menggoreng' diatas pan nipis..lebar..tapi 'magicnya' buka  pan panas, tak pakai api...tapi digoreng sejuk


Aiskrim Gulung perisa strawbery


Cecair campuran  susu dicampur dengan pisang, buahan dihancur² dilenyek² sampai jadi leper..lepas tu..disodok² supaya jadi gulung....



Pehhhhhh details kan penerangan haha....haaa macam chef masak tepayanki...sibuk dan bising bunyi scrapper tu hehe

Bella kata sedap....topping tu boleh pilih

Memang melopong tengok brader tu 'goreng'aiskrim gulung hehe unik

Rasanya sama je macam aiskrim lain, rasa susu macam tu, Bella makan strawbery flavor...ada 4 gulung, RM6 ....sedap..tapi mahal bagi aku..nampak je 4 gulunh..tapi gulungan tu nipis dan dalamnya berlubang.... Tapi okalah..anak nak rasa kan..layankan je...ohhh yang ni kami beli di expo Dataran Nilai 3, kebetulan jalan ke sana. Ehh tapi merata dah ada jual aiskrim gulung ni, dalam mall pun banyak.

You May Also Like

5 ulasan

  1. Sekali sekala boleh lah layan aiskrim gulung ne.

    ReplyDelete
  2. tula mahal tp bila dh try skali okla kn...hehe..bdk2 nmpk suka aje depa...akak pn tk pernh try lg sbb xjmpa lg hehe

    ReplyDelete
  3. Betul tu Aiin, benda-benda viral ni agak mahal dan setakad nak merasa sekali tu boleh lah kan :)

    ReplyDelete
  4. fuh sedap tu.. tak penah try lagi. tetiba nak cari la pula

    ReplyDelete
  5. beli sekali nak merasa boleh la. kalau nak beli selalu, memang tak lah. baik beli eskem bekas besar je, hehe

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish