Ayam Goreng Korea Sedap Di EUNG CHICKEN

by - April 27, 2018

Eung Chicken rasanya dah familiar sesangat dengan peminat makanan Korea, khususnya ayam goreng Korea. Baru² ni sempat singgah di Eung Chicken dengan member² media ni, wahhhh tak sesia datang jejauh tau muahaha..terserlah keKoreaan pada menu tu haha

Eung Chicken, Your Neighborhood Fried Chicken

Ofcozlah ayam goreng Korea ni lain dari ayam goreng biasa yang kita makan di Malaysia. Sebab bahan perapan, rempah semua tu..memang authentic Korea punya. Kalau datang time lunch, boleh tahan pack Eung Chicken ni, ramai...sebab ada lunch set serendah RM17.90 sahaja!!!! 


Yezzza Halal, Eung Chicken

Hahah sengeh leret...sepiring tu ngap sorang je boleh kot haha


Wahhh lapar terus bila masuk Eung Chicken, dengan bau ayam goreng Korea, lcd tv yang tayang artis Korea melahap ayam...haishhhhh. Tapi Eung Chicken mengkhusus kepada ayam goreng....tak ada menu yang berat macam bibimbap, bulgogi, kalgaksu semua tu. Nama pun Eung Chicken kan..tapi ok sebab ada side dish yang sesedap macam steam rice, fried potago, teopoki, radish pickle semua tu

Yang ni tak silap 6pcs, Ya Allah craving balik....

Adoiiii drumette, wingette Eung Chicken...laparrrr


Ayam goreng di Eung Chicken ada wingette - drumette.  Ada 3 flavor yang boleh dipilih...nak mix pun boleh. Ada flavor soy, spicy, original. Harganya :

  • 6pcs   RM16
  • 8pcs   RM20
  • 12pcs RM30
  • 20pcs RM49

Huraideu,  boneless, crunchy....umphhh ngam dengan cili dan kentang tu, fresh, rangup


Semacam beb, pehhh real Korean...boleh request tahap pedas tu yang syiok tu haha. Bater nya tak tebal sangat, so tak muak makan....aku prefer yang spicy pehhh Huraideu punya sos....sedap..ayam pun frrsh, tender.... 

Tak Korea sangat kalau tak pekena ramyeon kan haha...pehhhhh cheese tu....yang ni soup version, nak dry pun ada..harga sama RM16, makan pepanas k..nanti cheese keras

Ayam² tu aku syiok pair dengan Honey B, Barbican Strawbery baru ada feel..oh kalau nak green tea pun boleh...refillable lagi...syiok kan

Ohhh tak lama lagi nak puasa dah....Eung Chicken pun ada tawarkan set Iftar tau...dessert mochi tu..pehhh mengiurkan

Iftar Set ( With complimentary Kurma )

2 person set ( RM49.90 ) 
2 x Drinks 
2 x White Japanese Steam Rice
12pcs Wings ( Any two flavour )
2x Red Bean Mochi with Ice Cream


3 person set ( RM72.00 )
3x Drinks
3x White Japanese Steam Rice
18pcs Wings ( Any two flavour )
3x Red Bean Mochi with Ice Cream

4 person set ( RM95 )
4x Drinks
4x White Japanese Steam Rice
30pcs Wings ( Any two flavour )
3x Red Bean Mochi with Ice Cream


Eung Chicken 
55G, Jalan SS 21/60, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor.

Phone: 011-1057 4388

Opening hours :
Sunday - Thursday ( 12.30pm - 11.00pm ) Friday - Saturday ( 12.30pm - 11.30pm )

You May Also Like

4 ulasan

  1. teringin nak rasa tapi tuhla selalu full house

    ReplyDelete
  2. Terliur balik lepas baca entry ni. Hahah! Serius sedap dan berbaloi. Jom repeat!

    ReplyDelete
  3. memang sedap..ayam goreng sedap dan ramyeon pun dokk terbayang2 ni..mmg nak kena repeat lagi nii

    ReplyDelete
  4. Yang ini paling Sally suka.. Spicy Huraideu...Pedas dia jenis pedas yang menyengat tu bukan macam pedas cili padi...ini serius! Yang ni most recommended oleh #KakakKimchi!

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish