HILTON KL Macaron Magnifique Tea Party X Atelier Prive by Melson

by - April 16, 2018

Tea party x fashion design shower???? Wow macam best je kombinasi tu kan, sambil layan hi tea, sambil membelek² rekaan busana dan perhiasan wanita. Sabtu lepas, berkesempatan ke HILTON KL Macaron Magnifique Tea Party X Atelier Prive by Melson, memang rasa excited sebab , bulan ni istimewa kerana berkonsepkan macaron dan elegant French punya style.

Macaron Magnifique Tea Party HILTON KL


Yup setiap bulan konsep dan menu hi-tea di Hilton KL adalah berbeza. Pada bulan April adalah macaron....handcrafted hokeeey. Dari jauh boleh nampak macaron tower di The Longue, Lobby tu.

Macaron Tower...yupsss they're edible 😅 and real macaron 😋


Macaron
Wow dari segi warna, rasa, tekstur semuannya ummph. Kalau bab rasa tu, wow 👍 tak terlalu manis dan ngan dengan filling nya. Ada Raspberry, Passion Coconut, Milk Choc...disusun  dihias cantik di atas platter.


Hi-tea tier yang meriah sangat...geramnya

Tabah tak tengok macaron ni, geram kan...paling syiok ia less sweet

Selain macaron ofcoz ada dessert lain....semuanya sangat cantik, details buatannya. Ada pilihan Mini Choc dan Mango Tart, Strawberry Reliquesse, Coppucino Religuesse, Hazelnut Madeline dan banyak lagi. Memang memenuhi citarasa penggemar dessert macam aku.

2nd tier ada tattles, cheese cake, dan banyak lagi

Goshhhh smoked salmon in the house yooo 😅


Selain pudding, untuk yang savory  ada Smoked Salmon Pretzel , Chick Sausage , Finger Sandwich , Raisin Scone with Jam, Whipped Cream. 

Tea or Coffee ?
Kami pilih lemongrass hot tea...wahh memang fresh dan sedap....


Antara busana rekaan Melson  menarik dari segi warna, style dan fabrik
Antara perhiasan mutiara asli yang dijual pada hari tu. And its real pearl..bukan plastik 



Pada hari tu juga ada special, free fitting consultantion daripada fashion designer Melvin Ashley Shan. Wahhh rekaannya nampak elegan sangat, pilihan warma menarik ..selain ada pearl shower.....perhiasan dari real pearl. Ramai juga yang berminat dan beli time tu, sebab ianya real, original pearl dan handmade 👍

Hilton KL Hi Te

Memang enjoy dan relax,  ber'tea party kat sana, santai but elegant  sambil layan persembahan piano dan pemandangan menarik. Untuk pemandangan yang lebih menghijau, boleh lah pilih table yang ditepi tingkap. Harga hanya RM236 nett per 2 person.


Hi-Tea Hilton Kuala Lumpur 
The Lounge Hilton Kuala Lumpur 
Hotel KL Sentral, 3 Jalan Stesen Sentral Kuala Lumpur 50470, Malaysia 
+6 03 2264 2264
kuala-lumpur@hilton.com  




You May Also Like

1 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish