Makanan Korea Sedap Di KORY

by - April 10, 2018

Peminat makanan Korea, korang dah habis explore ke, tempat makan makanan Korea yang best-best arround Malaysia ? Lately macam cendawan tumbuh juga restoren dan tempat makan yang menjual makanan Korea ni kan. Antara yang familiar adalah SoPoong, DuBuyo, Mr.Dakgalbi , Kyokorn dan banyak lagi. Baru-baru ni, ada event dekat dengan Straling Mall, so sempat juga singgah cari makan haha, dah lama tak buat food hunter. Cadang nak makan makanan western...lastly makann Korea juga... di KORY . Ni first time juga makan dekat sini, dan pertama kali juga dengar haha

KORY Cafe & Bakery The Starling Mall

Macam² bingsu ada...gedabak....


Suasana agak santai, dan bahagian depan ada jual bermacam jenis roti, pastry dan kek...maklumlah... KORY berkonsep cafe bukan restoren...and maka nya..menu pun limited...tapi so Korean . Harga pun not bad, price range lebih kurang SoPoong je.


Seafood Ramyeon....mana seafooodddd????? 

Wahhh surprise   dorang sorok kat bawah...hehe

Seafood Ramen RM 17+ dan Blueberry apa ntah hahah...tapi macam sodalah...harga RM7+ . Boleh tahan juga menunggu pesanan ni. Tapi layankan je...dan sekeliling aku, ramai cutomer yang makan Bingsu, wahhhhh meriah nya....macam-macam jenis bingsu ada dijual disini. Seafood Ramen tu, seriously  memula macam hampa, tengok...cuma ada daun bawang je..mana seafoodnya ????

Waduh surpriseeee.... berlonggok seafood kat dalam tu guys...macam-macam ada, besar dan fresh pulak tu.....pehhhhhh senyum terus..memang sedap perasanya, sangat seafood...

Side dish... Dikon Kimchi..tak sure bileh refill ke tak..tapu best...tp syg kenapa bukan Nappa Kimchiiiii???? 

Walau blur...tegap menyantap haha

Dan air tu...wowowww....real blueberry. Siap ada blueberry berbiji² dalam tu, rasa air ni macam soda² ....perisa blueberry

Blueberry sedap, manis....uhuuui

Thumbs uppp.... tak sia-sia singgah makan kat sini, staff pun friendly....ohhhh tapi kat sini tak jual Bulgogi, kalguksu semua tu, macam tteopoki, ramen, bibimbap, gimbab ada....recomended lah untuk korang yang suka makan makanan Korea tu.... Boleh usha page dorang di KORY The Starling Mall

You May Also Like

2 ulasan

  1. nampak macam sedap makanan kat situ

    ReplyDelete
  2. Uiii sedapnye.. kory x penah g.. saya suke gomonae tp gomonae ada kat ampang je so kebaNyakan masa bermimpi jela nak gi. Ahhaha maleh nak hadap jammed.

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish