HOTEL DE ART USJ | REVIEW

by - May 20, 2018

Hi korang....rasanya ramai yang tertunggu artikel ni kan. Artikel penuh tentang hotel yang cantik ala-ala pricess yang aku share di facebook hari tu hehehe. Hotel De Art USJ  kat situlah hotel yang cantik tu. Ia merupakan   1st ART-themed Boutique hotel  di Malaysia. Aku memang akan repeat stay kat sana, sebab hari tu, tak bawa family huuu, sebab ada hal dikampung. Dan ia adalah cawangan keempat Hotel De Art. Ya selain USJ, ada lagi cawangan di Seksyen 7, Sek 19

Hotel De Art USJ

Serius cantik sesangat Hotel De Art USJ ni, rasanya ini kali pertama aku berkunjung dan menginap dihotel yang sangat elegan dan unik, dari luar bangunan dah nampak kelainannya tau. Dari jauh nampak lukisan didinding hotel yang cantik. Patutlah cantik, nampak ala princess sebab ia bertemakan  English Garden      


Pintu masuk Hotel De Art , unik kan..lawa


Comel tak, antara tarikan hiasan diluar lobi hotel

Lobi hotel pun dah menghijau, cantik dengan dekorasi ala english, memang heaven je rasanya, siap ada buaian kecil. Bukan anak je boleh naik, hehe mak bapak pun boleh, dan receptionist, staff sangat friendly. Ruang dalam hotel ni, dindingnya takde yang kosong, semuanya ada lukisan mural yang kemas, cantik dari pelukis mural profesional.

Ruang lobi hotel , menghijau...santai..coll je lepak sini

Eh² sempat juga wakkk bertenggek kat buaian tu😅

Bilik yang aku diami tu memang heaven giler, ada 2 queen bad dan menghadap ke jalan besar. Katil besar dan selesa dan tak ada bau hapak haha macam sesetengah hotel tu kan.

Hah ituhah bilik nya...

Taraaaa wahhhh....princess sangat kan..sampai sekarang teringat²


Memang sangat stylish, Dan paling win lukisan mural pada syiling , bertemakan floral membuatkan rasa nyaman je, memang cantik. Ingatkan malam-malam susah nak tidur, sebab berdekatan dengan jalan besar dan pub, tapi okay je....nyenyak tidur hehe.

Serba lengkap...dihiasi perabot moden

Tandas pun luas, cantik dan bersih

Yang penting cerminnya besar haha, dan ada hair dryer

Antara facilities di Hotel De Art USJ :

  • air cond
  • parking
  • 24 hour front desk
  • wifi
  • lift



Sleep like a king 😉😅

Port paling aku suka dalam bilik ni, santai giler..dengan kerusi moden tu

Bilik semua dilengkapi dengan air-cond, wifi, tv, hair dryer , iron so no worries ya. Tapi kalau nak tahu Hotel De Art USJ ni dekat je dengan shopping mall Main Place so boleh nak pergi jenjalan cari makan, sambil shopping.

Dan dekat juga dengan stesen MRT jalan kaki dalam 5 minit je. Harga pula bermula RM 88 sehingga RM 228 sahaja dan ada 27 buah bilik kesemuanya dilengkapi dengan kemudahan asas dan perabot moden .

Overall memang aku puas hati stay kat sini, nanti nak try satay dekat Hotel De Art cawangan ICT pula hahan kalau nak tahu setiap cawangan Hotel De Art memang berlainan tema dan lukisan art nya, ada tema flora, fauna, anime, cartoon dan banyak lagi...  Cuma akses wifi agak slow itu je hehe.


Hotel De Art USJ 21
21, Jalan USJ 21/6,
Subang Jaya, 47630 Selangor,
Malaysia    

Web :
usj21.hoteldeart.com.my/

Facebook :
https://ms-my.facebook.com/hoteldeart/

Instagram :
https://www.instagram.com/hoteldeart/

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   




You May Also Like

4 ulasan

  1. wahhh cantik.. berapa harga utk bilik mcm ni?

    ReplyDelete
  2. cantik la hotel ni, lain dari yang lain.

    ReplyDelete
  3. Cntikla.. suka tgk konsep die...

    ReplyDelete
  4. bestnya..teringin pulak nak stay kat hotel ni

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish