myGDEX.com Memudahkan Urusan Mengepos Parcel

by - May 31, 2018

myGDEX.com Memudahkan Urusan Mengepos Parcel

myGDEX.com Memudahkan Urusan Mengepos Parcel

Hai korang.... Selamat berpuasa...tinggal berapa minggu je nak raya kan. Masing² sibuk dengan beramal ibadah, membuat persiapan nak raya kan..macam tu juga sibuknya bagi korang yang membuat perniagaan online, atau nak buat pengeposan dokumen atau barangan. Time macam ni, memang sibuk....tabah ke korang nak beratur panjang² tunggu angka giliran hehe..sekarang dengan adanya myGDEX.com semuanya menjadi mudah, cepat.

mygdex.com semuanya dihujung jari


Ia merupakan online shopping platform daripada GDEX bagi memudahkan pengguna. So proses penghantaran barang atau dokumen boleh dibuat dengan lebih cepat...maksudnya kita boleh buat secara online, then hantar je ke GD Express branch atau call je untuk pick up dari rumah. Mudah kan ?

Step pun mudah je, korang hanya perlu ikut step macam bawah ni :
  1. Isi maklumat yang diperlukan dengan lengkap
  2. Buat bayaran secara online , ikut rate chart
  3. Cetak Consigment Notes (CN)
  4. Pilih cara penghantaran, samaada korang nak hantar ke GDEX branch atau suruh dorang datang pickup
  5. Parcel akan selamat diterima


Lebih mudah, cepat, dipercayai

Mudah sangat...di www.mygdex.com korang boleh semak atau kira volumetric dan boleh semak tracking nombor juga. So jangan risau kalay tak pasti tentang ukuran, harga semua tu. So lepas ni tak perlu dah beratur panjang semata mata nak pos parcel tu hehe...opppsss ni tips untuk korang..kalau nak guna myGEX.com.ni :


  • Pastikan parcel atau dokumen yang korang nak hantar tu, dibungkus, di ‘seal’ dengan kemas..sama macam korang buat sebelum ni
  • Isikan details yang diperlukan dalam.ruangan Consigment Notes dengan betul, tentang pengirim, penerima
  • Simpan salinan CN sebagai rujukan

You May Also Like

1 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish