THE BED KLCC - HOTEL CAPSULE KL REVIEW

by - May 16, 2018

Dah lama teringin nak stay hotel kapsul tau. Ala yang memang dah lama in dekat negara maju, terutama Jepun. Hotel yang muat² satu tilam je tu...actually sesuai dan efisyen untuk traveler semua tu. Di KL pun banyak dah kapsul hotel ni...Antaranya THE BED KLCC . Akhirnya merasa juga aku stay dalam kapsul hehe

The Bed KLCC 

Awal bula  hari tu, sempat stay kat THE BED KLCC ni, tau² je ada event dekat² situ so....apa lagi...hehe. Memula rasa cuak juga, sebab ini firs time aku stay sengsorang di hotel,  dan kapsul pula tu. Tapi ok je, sebab selamat, diawasi 24jam cctv, security dan front desk

The Bed KLCC depan jalan besar tapi no worries...tidur tak terganggu

Lawa kan...tu lah bilik aku duduk... 

Harga untuk kapsul serendah RM69 je, ada jenis kapsul untuk traveler, couple, family. Aku ambik traveler je. Seriously cute nya...memuat baring je..tapi complete dengan meja solek, hanger, plug semua. Dan siap ada loker kasut dan selipar

Memang berbaloi, selesa...walaupun kecil...sesuai kalau kita travel dan jenis tak stay lama dalam bilik

Haha dalam lift pun jadi selfie hihi

Lagi.....πŸ˜‚

Dalam satu bilik ada beberapa pod / kapsul...so kami hanya berkongsi tandas je...tandas, aircond, wifi semua tip top. Smooth and bersih semuanya. Tapi macam aku memula agak payah tidur, sebab kapsul² sebilik aku ada tourist lelaki..seram juga haha..tapi ok je...Alhamdulillah

Cafeteria...wahh santai...sambil layan unggun api fake πŸ˜‚

Receptionist sangat friendly....sampai kebilik dorang akan guide, cara guna security card untuk masuk bilik semua...dan harga RM69 tu termasuk breakfast tau...wahhh murah kan. Ada kafeteria yang luas, cantik sangat. Ada tv..buku, sofa semua...aku lepak tetengah malam..layan lagu kat situ

Cafeteria lengkap dengan semuanya....breakfast semua...

Makanan breakfast pun bukan ala kadar..sedap tau...ada spaghetti, roti bakar, karipap, teh, kopi, telur semua nya...

Dan paling win even..ianya dekat jalan besar, tapi tak bising tau...memang aman..best dan paling aku suka sangat dekat dengan stesen LRT  , KLCC, Menara iKL, Bukit Bintang semua tu..jalan kaki je babe....

Overall sangat berbaloi, selesa, selamat, murah dan memuaskan.



The Bed KLCC
G1 Vortex KLCC
12 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur

www.thebedklcc.com





You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish