Unicorn Birthday Party The Butterfly Project Malaysia

by - May 01, 2018

Happy 5th Birthday to Butterfly Project Msia !!!! Awal April haritu, berpeluang untuk meraikan ulangtahun ke-5 The Butterfly Project. Kalau tak salah ini kali ke-2 kot celebrate birthday TBP bersama komuniti dan rakan beauty blogger, vlogger, utuber. Seriously antara banyak komuniti blogger, The Butterfly Project lah antara komuniti yang sangat aktif, positif, dan happening. Tak ' pilih bulu, warna, bangsa ' semuanya sporting, open minded, out spoken terutama dalam usaha meningkatkan mutu penulisan blog, disamping berkongsi minat yang sama didalam niche beauty. Birthday party tahun ini diadakan diawal bulan April dan temanya tersangatlah cute iaitu Unicorn


Happy Birthday The Butterflymsia , wahh bambamnya aku time ni

Itulah ootd aku haha...mix and match je, paling spoil bila order prop unicor...tak sampai pada hari yang dijanjikan...

OOTD Unicorn Party, oopssss ekor unicorn tak nampak

Comel kan Syafiera....

so aku terpaksa DIY kan semua, macam tanduk dan ekor unicorn tu....seluar, baju, mix and match....tudung tu sempat beli, kena ngan tema kot haha. Ofcoz kitaorang komuniti gigih....ikut tema tau....baru happening kan

Limited space..tapi semua bebas ber mingle² hehe

Honey Chicken Wing..sedap dip dengan sos 

Birthday party kali ni, sama je dengan tahun sebelumnya..iaitu di Wondermilk , Damansara. Memang meriah, dari luar nampak banyaknya 'unicorn' haha. btw...staff kat situ friendly...cuma space nya agak terhad untuk 50 'unicorns' , tapi kitaorang tetap enjoy that moment. Makanan dan minuman pun disediakan oleh Wondermilk....antara menu kegemaran aku adalah meetball dan chicken wing tu.

Wondermilk
37 Jln SS 21/1A, Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya
Tel : +6013 7732 5136
Web : https://ilovewondermilk.com/
FB : Wondermilk Cafe


Comel ya amat deco ala inicor ni kan..

Di birthday party kali ni, kitaorang bukan hanya duduk, sambil layan speech haha....atau unboxing gift...tapi ada bermacam aktiviti..memang best...dan kitaorang dibekalkan dengan satu kad..untuk selesaikan aktiviti tu. Antara aktiviti yang ada adalah auto-inflate colouring belon, bouquet flower, unicorn adoption dan ofcoz photobooth


Wahhhh cantik kan..time ni. Mamasan..dan Leonard nak rasmi party

Auto-inflate bellon, kena warna...pastu ketuk² baru lawa jadi bulat je, boleh tahan sampai 2 bulan

Comel.kan hehe


Tak party lah kalau tak ada belon kan. Wow banyaknya belon dengan warna-warna pastel, macam-macam design, warna dan saiz. Ada belon bubble , helium, auto-inflate colouring, arches dan banyak lagi.FYI belon-belon ni mampu bertahan 2 bulan dan ke atas tau.  Dan teruja giler 1st time dapat buat auto-inflate colouring jakun sekejap....belon yang leper, diwarna, diketuk...digoncang dan tetiba jadi bulat hehe...too cute for me. Kalau korang nak buat even, party boleh lah ke :

Brrrloon 
Block Gurney, unit G-1-2,
Plaza Arkadia, No.3, Jln Intisari Perdana,
Desa Park City, 52200 KL
Tel : +6018 277 7130
Web : brrloon
FB : brrrloon

Comel, warna pastel cantik kan..geram pulak

Cantikkan 2 kuntum bunha bertukar jadi bouquet comel

Flower bar !!!! wah tak sangka kitaorang diberi peluang untuk pilih 2 jenis bunga yang ada...untuk dihias menjadi bouquet yang sangat cute dan cantik. Rambang mata juga time nak pilih bunga tu....tapi aku pilih violet rose dengan apa ntah,,,tapi tetap ikut theme color pastel hehe, wahhhh hasil gubahan dorang cantik dan kemas

Batch kedua biru...pertama warna pink tapi tetap pastel

Korang suka bunga, nak buat surprise boleh usha :

Everyday Flowers


Unicorn adoption ???? Weh seriously memula..ingatkan kena adopt binatang hidup haha. Like a real tau..kena lengkapkan certificate card dulu, kena namakan dorang dulu, baru boleh bawa balik hehe. Puas juga memikir nama yang sesuai...lastly aku namakan unicorn angkat tu sebagai BAE cia cia

Macam real prosedur untuk ambil unicorn angkat hehe

Comel unicorn mug ni kan

Tooooo cuteeee... comel..rupanya mug unicorn...comel sangat...sayang nak buat minu, so Bae sentiasa ada atas meja SOHO aku..peneman setia. Unicorn mug ni harga RM 39.90 dari :

50GRAM



Photo booth antara port yang aku tak pernah miss kalau ke sesuatu party atau event. Tapi special nya, photobooth di party ni siap ada boomerang uolssss. Unlimited photo printing, dengan pilihan pelbagai prop yang cute, dan untuk kenangan boleh diprint, diemailkan..paling penting kualitinya waterproof dan fingerproof juga, so takde kesan-kesan jari tu. 

Kualiti gambar cantik, water proof dan finger proof

GNG Studiobooth


Unicorn Goodie Bag !!!! macam tahun sebelumnya...gift...gift...gift.....yeahhhh. and ofcoz..gift tak pernah mengecewakan...thanks to The Butterfly Project and all sponsors. Dari box pun dah cute....geram tengok dan FYI aku simpan sampai sekarang hehehe. Nampak je comel, tapi macam-macam ada dalam ni

Photo credit : www.syafierayamin.com

Himawari Hair Care Samples dari Dear Beaute ada shampoo dan conditioner dari Jepun, bagus untuk rambut yang rontok, frizzy tu, boleh dapatkan di farmasi seluruh Malaysia seperti Sasa Malaysia, Watson


Unicorn loket comel kan.

Makeup brush by Wanderlust Things
Wanderlust Things cute kan rantai unicorn ni, hanya RM 14.90, berus mekap ni pun sama, actually aku ada 6 makeup brush dari Wanderlust Things memang best. Ada eye dan face brush. Boleh refer kat sini :


Geram tengok packaging, cute ya amat

Koji Dolly-Wink's Eyelashes seriously nampak natural giler..aku dah try sepasang. Dalam ni ada 2 pasang...paling aku suka packaginya huhu siap ada gam dalam ni. Harga RM 58.90...boleh beli di Sasa, Watson atau seluruh farmasi di Malaysia


Seriously lawa kan kaler ni... 

NYX Cosmetics Malaysia wow !!! Ada Both Vivid Brights Eyeliner RM 30 dan Day Liquid Lip Liner RM35 , kaler pun ikut theme unicorn hokeyyyy...tak sabar nak apply. Dapatkan di NYX store berdekatan atau ke :


Wahhh unicorn² comel

Comel sangat Alizasara...unicorn anime 

LIa Hasty..blogger Penang...wahhh

JasJass pun sama dari Penang

Selesai semua aktiviti, makan-makan semua...tibalah masa untuk tentukan the best dress untuk Unicorn Party ni...memang setiap event, party under The Butterfly Project akan hadiakan best prize untuk the best dress sebagai tanda penghargaan....and as usual.... muka yang sama lah hehe..of coz ada Rawlin..kalau nak tahu..Rawlin ni pemegang takhta tau....tak pernah mengecewakan..setiap event tunggu penampilannya.

Top 4 , best dress


Berbeza sikit, sebab kali ni pemilihan berdasarkan undi...undi dengan cara menampal gold star pada unicorn yang kita suka.....

Lawa kan outfit Rawlin, setiap kali event , tertunggu² penampilan Rawlin

FYI skrit unicorn tu, Fiera buat sendiri tau... Wow

Congratsss semua...Syafiera menang the best dress..... she's deserve it kan...comel. Rindu pual...time ni lah dapat berjumpa, mingle-mingle dengan rakan blogger dari Penang semua.

Mama Unicorn hehe.. Yammy Lim founder The Butterfly Project

Thanks Tammy, btw u hoy nive wig


  1. Till we meet again....


To Mamasan tahniah....wujudkan komuniti macam ni dan mampu bertahan sampai sekarang, even dilanda masalah dan dugaan. Banyak ilmu, pengalaman, kenangan, kawan-kawan yang diperoleh dari The Butterfly Project.....Thankssss...with love...till we meet again



You May Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish